[Kaupunkitutkimus] Life on a Leaf -talosta taiteilija- ja tutkijaresidenssi: haku on auki!

Sampo Ruoppila sampo.ruoppila at utu.fi
Wed Jan 11 17:43:38 EET 2023


Hyvät kaupunkitilojen ja rakennetun ympäristön tutkijat,

Turun Hirvensalossa sijaitseva Life on a Leaf -rakennus muuttuu taiteilija- ja tutkijaresidenssiksi, johon voi hakea 2-12 kuukauden jaksoja. Vuokraa joutuu vähän maksamaan, mutta se on edullinen (subventoitu). Tämä on loistava tilaisuus esimerkiksi vieraileville tutkijoille maailmalta tai Suomesta.

Hakukuulutus löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sivulta www.lifeonaleaf.fi 

Parhain terveisin,

Sampo

**

Haku on auki: Taiteilija- tai tutkijaresidenssit (2-12 kk)

Life on a Leaf -residenssi on tarkoitettu suomalaisille tai kansainvälisille taiteilijoille ja tutkijoille, joiden työ keskittyy kaupunkitiloihin tai rakennettuun ympäristöön. Taiteen aloja ei ole rajoitettu. Mahdollisia tutkimusalueita ovat esimerkiksi taiteentutkimus, arkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu, kaupunkitutkimus, kulttuurintutkimus jne. Residenssi on tarkoitettu itseohjautuvaan työskentelyyn.

Residenssikohde, lehden muotoinen Life on a Leaf -talo, on Jan-Erik Anderssonin yhdessä arkkitehti Erkki Pitkärannan kanssa suunnittelema kokonaistaideteos. Vuonna 2009 valmistunut talo, joka polemisoi arkkitehtuurin ja kuvataiteen suhdetta, oli osa Anderssonin kuvataiteen tohtorintyötä Kuvataideakatemiassa (Taideyliopisto, Helsinki). Talo ja sen rakenteet sisältävät kymmeniä koti- ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia, jotka on valmistettu tilauksesta taloa rakennettaessa.

Residenssiä ylläpitää Life on a Leaf ry, jonka tarkoituksena on harjoittaa ja edistää taiteen, arkkitehtuurin, akateemisen tutkimuksen ja talouden välistä yhteistyötä, tavoitteenaan mielikuvitusta ja luovuutta suosiva kaupunkiympäristö. Yhdistys huolehtii Lehtitalon kunnossapidosta ja ainutlaatuisen kohteen säilymisestä yhdessä rakennuksen omistavan Life on a Leaf Oy:n kanssa, jossa yhdistyksellä on osake-enemmistö. Toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Residenssi tarjoaa yhdelle taiteilijalle tai tutkijalle (tai pariskunnalle) kerrallaan mahdollisuuden asua ja keskittyä taiteelliseen tai tieteelliseen työhön ainutlaatuisessa ja inspiroivassa ympäristössä.

Taiteilijoiden osalta residenssi soveltuu pääasiassa luovan työn suunnitteluun ja pienempiin projekteihin. Talossa on huone, jota voidaan käyttää esimerkiksi maalaamiseen (huom. huoneessa ei ole koneellista ilmanvaihtoa) ja piirtämiseen, mutta ei kuvanveistoon tai rakentamiseen.

Life on a Leaf -rakennus sijaitsee Turun Hirvensalossa, noin 5 kilometriä Turun ydinkeskustasta. Talo sijaitsee väljällä, luonnontilaiseen metsään rajautuvalla tontilla. Talo jakaa pihapiiriä toisen Jan-Erik Anderssonin ja Erkki Pitkärannan suunnitteleman talon (Kuusi-o) kanssa, joka on Anderssonin ja hänen puolisonsa koti. Talolle on hyvät julkisen liikenteen ja pyöräily-yhteydet.

Residenssiä voi hakea 2-12 kuukauden mittaisena. Nyt haettavat jaksot voivat alkaa aikaisintaan 1.5.2023 ja päättyä viimeistään 31.12.2025. Aikataulutoive esitetään hakemuksessa.

Haku päättyy 20.2.2023. 

Lisätietoa verkkosivuilta https://lifeonaleaf.fi/



More information about the Kaupunkitutkimus mailing list