[Kaupunkitutkimus] Historia nyt! Toisen soinnun etsijät. Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970-2017 Turun pääkirjaston Studiossa keskiviikkona 10.1. klo 18

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Sat Jan 6 18:26:14 EET 2018


Hyvät vastaanottajat,


Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun Pääkirjaston järjestämät Historia nyt! -luennot jatkuvat jälleen!


Lämpimästi tervetuloa kuulemaan dosentti Pertti Grönholmin ja FT Kimi Kärjen tuoreeseen kirjaan pohjautuvaa luentoa aiheesta "Toisen soinnun etsijät. Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970-2017".


Turkulaiset muusikot ovat olleet usein populaarimusiikin ensimmäisten aaltojen harjalla Suomessa. He ovat antaneet vauhtia, kun U-laineet, punk-pärskeet, listapopin pintaväreet sekä konemusiikin, hip hopin ja indiepopin hyökyaallot ovat muokanneet populaarimusiikin kenttää. Miksi näin oli ja mistä se johtui? Edellä kävijyydestä huolimatta Turusta ei tullut Suomi-rockin vahvaa kaupunkia, eikä Turku päässyt vuosikymmeniin ylpeilemään kansainvälisillä pop- ja rock-tähdillä. Miksi turkulaisten näkyvyys oli vaatimaton 1970- ja 1980-luvuilla ja ketkä lopulta käänsivät tämän pohjavireen?


Toisen soinnun etsijät. Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970-2017 pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin samalla, kun teos avaa laajan näkymän turkulaisen populaarimusiikin alakulttuureihin ja monenkirjaviin ilmiöihin, ensimmäisestä Ruisrock-festivaalista nykypäivään asti. Teos on ensimmäinen tutkimukseen perustuva yleisesitys, joka käsittelee aihettaan laajasti, kertoen niin rockin ja popin valtavirroista kuin Turulle tyypillisistä vasta- ja sivupyörteistä. Musiikin tekijöiden ja esittäjien ohella teoksen sivuilla nousevat esiin myös esimerkiksi keikkajärjestäjät, ruohonjuuritason toimijat, tuottajat ja klubimogulit.


Dosentti Pertti Grönholm ja FT Kimi Kärki ovat turkulaisia historiantutkijoita.


http://www.turku.fi/tapahtuma/ke-01102018-1800-toisen-soinnun-etsijat-turkulaisen-populaarimusiikin-villit-vuodet-1970


Ystävällisesti,


Panu Savolainen

sihteeri

Turun Historiallinen Yhdistys

http://www.thy.fi



Panu Savolainen
FT, arkkitehti
post doc -tutkija
Suomen historia
20014 Turun yliopisto
+358400708769
email: ppjsav at utu.fi<mailto:ppjsav at utu.fi>

Panu Savolainen
PhD, M.Arch.
Postdoctoral researcher
Finnish History
20014 University of Turku
+358400708769
email: ppjsav at utu.fi<mailto:ppjsav at utu.fi>
_______________________________________________
Sospol mailing list
Sospol at lists.utu.fi<mailto:Sospol at lists.utu.fi>
https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/sospol


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list