[Kaupunkitutkimus] KUTSU: Turun tiedepuiston masterplanin julkistamistilaisuus

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Thu Nov 30 12:28:30 EET 2017


Turku Future Forum:  TURUN TIEDEPUISTON MASTERPLANIN JULKISTAMISTILAISUUS
Kampus- ja tiedepuistoalueen kehittäminen on yksi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 asettamasta kärkihankkeesta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueen kansainvälistä vetovoimaa, yhdistää toiminnallisuuden, maankäytön, rakentamisen ja liikkumisen hankkeet kokonaisvaltaiseksi kaupunkikehitykseksi, ja vahvistaa kaupunkiympäristön roolia älykkään kaupungin avoimena tutkimus-, testi- ja referenssialustana.

Maanantaina 4.12. Turku Future Forumissa julkaistaan
TURUN TIEDEPUISTON MASTERPLAN 2050
Tilaisuuden kesto klo 18.00 – 19.30
Alpha-auditorio, ICT-talo, Joukahaisenkatu 3-5, Turku  (ja samaan aikaan striimina osoitteessa http://vod.kepit.tv/turku41217.html)
Turun Tiedepuisto on rohkean kokeileva ja kansainvälisesti verkottunut osaamiskeskittymä kaupungin sykkeessä. Tiedepuistossa sijaitsevat korkeakoulut, yritykset ja organisaatiot toimivat aidosti yhdessä. Ainutlaatuinen, yhteisöllinen ilmapiiri ja viihtyisä aluerakenne luovat otollisen kasvualustan uuden tiedon ja ratkaisujen syntymiselle.
Vetovoimainen sijainti osana kaupunki-keskustaa sekä alueen monipuoliset mahdollisuudet houkuttelevat toimijoita ja investoijia myös Suomen ulkopuolelta. Asukkaiden, opiskelijoiden ja työssäkävijöiden lisäksi Tiedepuistossa kohtaavat myös urbaani syke, virkistävä luonto ja älykäs liikkuminen.
Kilpailu kiristyy kaupunkien välillä globaalisti – asukkaista, osaajista, työpaikoista ja investoinneista. Samalla kasvaa tarve erottua omilla vahvuuksilla ja panostaa kaupungin vetovoimaan vaikuttavilla ja konkreettisilla, tulevaisuus-suuntautuneilla toimenpiteillä.  Nyt julkistettavan Masterplanin tavoitteena on luoda suuntaviivat tälle kehitykselle ja visioida millaisena Itäharjun suuntaan laajentunut kokonaisuus näyttäytyy tulevaisuudessa.
Tilaisuudessa puheenvuorot pitävät mm. Timo Hintsanen,  kaupunkisuunnittelujohtaja, Turun kaupunki; Niko Kyynäräinen,  toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy; Vesa Jäntti,  arkkitehti, partneri, C&J Architects
Lämpimästi tervetuloa!

Timo Hintsanen
Kaupunkisuunnittelujohtaja

Tilaisuus on avoin ihan kaikille!
Ilmoittaudu tapahtumaan ICT-talossa https://www.lyyti.fi/reg/04122017_masterplan
Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätiedot: Projektipäällikkö Riitta Birkstedt, puh. 040 631 0666, riitta.birkstedt at turku.fi<mailto:riitta.birkstedt at turku.fi>




More information about the Kaupunkitutkimus mailing list