[Kaupunkitutkimus] Matka- ja kielentarkastusapurahojen haku auki Nuorisotutkimusseuran jäsenille

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Tue Jan 17 12:50:29 EET 2017



Begin forwarded message:

From: Elina Sutela <elisut at utu.fi<mailto:elisut at utu.fi>>
Subject: [Sospol] VL: Matka- ja kielentarkastusapurahojen haku auki Nuorisotutkimusseuran jäsenille
Date: 17 January 2017 at 12.01.11 GMT+2
To: "sospol at utu.fi<mailto:sospol at utu.fi>" <sospol at lists.utu.fi<mailto:sospol at lists.utu.fi>>

Apurahoja Nuorisotutkimusseuralla haussa.

Elina
________________________________
Lähettäjä: nuotta-request at list.alli.fi<mailto:nuotta-request at list.alli.fi> <nuotta-request at list.alli.fi<mailto:nuotta-request at list.alli.fi>> käyttäjän puolestaKaisa Vehkalahti <Kaisa.Vehkalahti at nuorisotutkimus.fi<mailto:Kaisa.Vehkalahti at nuorisotutkimus.fi>>
Lähetetty: 17. tammikuuta 2017 11:56
Vastaanottaja: nuotta at list.alli.fi<mailto:nuotta at list.alli.fi>
Aihe: [nuotta] Matka- ja kielentarkastusapurahojen haku auki Nuorisotutkimusseuran jäsenille

Matka- ja kielentarkastusapurahat Nuorisotutkimusseuran jäsenille ja nuorisoalan ammattilaisille
Nuorisotutkimusseura julistaa haettavaksi matka- ja kielentarkastusapurahoja. Matka-apurahojen suuruus on enintään 1500 euroa, ja kielentarkastusapurahojen enintään 500 euroa / hakemus. Apurahat on tarkoitettu Nuorisotutkimusseuran jäsenille ja niiden käyttöaika on 1.1.2017–31.12.2017. Apurahaa tulee hakea 15.2.2017 mennessä. Apurahapäätöksistä tiedotetaan 1.3.2017 mennessä.
1. Matka-apurahat
a) Matka-apurahat nuorisotutkimuksellisiin konferensseihin tai nuorisoalan ammatillisiin tapahtumiin
Apurahan suuruus on ulkomaille suuntautuvien matkojen osalta enintään 1 500 euroa / hakemus ja kotimaan matkojen osalta enintään 500 euroa / hakemus.
Apurahat on tarkoitettu matkoihin liittyviin välttämättömiin kuluihin, kuten osallistumismaksuihin ja kohtuullisiin majoitus- ja matkakuluihin (korvaus julkisten liikennevälineiden mukaan). Apurahaa ei voi saada päivärahoihin tai vakuutuksiin.
Apurahan saamisen edellytyksenä on, että toiminta koskee nuorisotutkimusta: tapahtumat voivat olla luonteeltaan sekä tieteellisiä tapahtumia että nuorisoalan ammattitapahtumia. Myös nuorisoalan ammattilaiset voivat hakea apurahaa osallistuakseen tutkimustapahtumaan. Nuorisoalan ammattilainen ei voi kuitenkaan hakea apurahaa osallistuakseen oman alansa käytännön seminaariin. Tukea voi hakea myös osallistumiseen Nuorisotutkimusseuran tapahtumiin (esim. Nuorisotutkimuspäivät).
Osallistuminen voi olla oman tutkimuksen esittelyä tai uusiin tutkimusteemoihin ja kenttiin tutustumista. Apuraha ei edellytä oman esitelmän esittämistä, mutta hakemusten arviointitilanteessa etusijalla ovat ne hakijat, joiden matkaan sisältyy oma esitelmä, tai jotka toimivat työryhmän puheenjohtajana, kommentaattorina tai vastaavassa roolissa. Apurahaa voi hakea ennen konferenssiesityksen tai kurssiosallistumisen varmistumista. Mikäli esitystä tai osallistumista ei hyväksytä, rahoitus peruuntuu.
Hakemuksessa tulee perustella, millä tavalla osallistuminen edistää tai tukee nuorisotutkimusta ja / tai nuorisoa koskevan ammattitaidon vahvistumista tai nuorisokentän erilaisten ammattilaisten vuoropuhelun vahvistamista.
b) Apurahat tutkimukseen liittyviin matkoihin tai lyhytaikaisiin tutkijavierailuihin
Apurahan suuruus on enintään 1 500 euroa / hakemus.
Apurahat on tarkoitettu ulkomaille suuntautuviin lyhytaikaisiin, nuorisotutkimukseen liittyviin matkoihin ja vierailuihin, kuten kenttätyöhön, aineistonkeruuseen, arkisto- tai kirjastotyöskentelyyn tai vierailevana tutkijana toimimiseen. Vierailukohteen ja vierailun tarkoituksen tulee olla nuorisotutkimuksellisesti relevantti.
Apurahaa voi käyttää matkojen välittämättömiin kuluihin, kuten kohtuullisiin matka-, majoitus- ja työskentelykuluihin (korvaus julkisten liikennevälineiden mukaan). Apurahaa ei voi saada päivärahoihin tai vakuutuksiin. Tukea voi hakea myös tutkimusmatkaan, joka liittyy maisteriopintoihin tai ylemmän amk-tutkinnon opinnäytetyöhön.
Hakijan on esitettävä suunnitelma, josta käy ilmi, mitä matkalla tehdään ja miten työskentely liittyy omaan tutkimukseen ja nuorisotutkimuksen edistämiseen: millä tavalla osallistuminen edistää tai tukee nuorisotutkimusta ja / tai nuorisoa koskevan ammattitaidon vahvistumista tai nuorisokentän erilaisten ammattilaisten vuoropuhelun vahvistamista.
Rohkaisemme matka-apurahoja saaneita edistämään nuorisotutkimuksellista tiedonkulkua julkaisemalla konferensseihin ja tutkijavierailuihin liittyvistä kokemuksistaan jollain foorumilla, esim. oman alansa ammatillisissa lehdissä, Nuorisotutkimus-lehdessä, muissa tiedelehdissä, tai verkkofoorumeilla.
2. Kielentarkastusapurahat
Apurahan suuruus on enintään 500 euroa / hakemus.
Apuraha on tarkoitettu nuorisotutkimuksellisten tieteellisten artikkelien, väitöskirjojen tai muiden tieteellisten julkaisujen kielentarkastuskuluihin.
Hakijan on esitettävä suunnitelma, joka sisältää tarvittavat tiedot julkaisusta ja sen nuorisotutkimuksellisesta relevanssista, kuten tiedot artikkelin tai teoksen suunnitellusta julkaisukanavasta ja siitä, missä vaiheessa julkaisuprosessia julkaisu on.

Hakuehdot
Hakijan tulee olla haun päättyessä (15.2.2017) Nuorisotutkimussseuran jäsen (linkki: lisätietoa Nuorisotutkimusseuran jäsenyydestä<http://www.nuorisotutkimusseura.fi/yhdistys/jasenyys><http://www.nuorisotutkimusseura.fi/yhdistys/jasenyys>).
Kultakin hakijalta voidaan hyväksyä samalla hakukierroksella vain yksi hakemus. Rahoitusta myönnettäessä etusijalla ovat hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta saada samaan käyttötarkoitukseen muuta rahoitusta (esim. työnantajaltaan) ja joille ei ole myönnetty apurahaa edellisessä vuoden 2016 matka- ja kielentarkastusapurahojen haussa.
Hakija ei voi olla palkkasuhteessa Nuorisotutkimusseuraan.
Mikäli apuraha myönnetään, hakija sitoutuu toimittamaan Nuorisotutkimusseuraan kirjallisen selvityksen alkuperäistositteineen kahden kuukauden kuluessa matkan päättymisestä tai kielentarkastuskulujen toteutumisesta. Mikäli toteutuneet kulut jäävät myönnettyä apurahaa pienemmiksi, hakija palauttaa käyttämättä jääneen osan apurahastaan Nuorisotutkimusseuralle.
Apurahaa ei myönnetä takautuvasti jo ennen hakuaikaa toteutuneeseen toimintaan: matkan tai kielentarkastuskulujen on toteuduttava 1.1.2017 jälkeen.
Apurahan voi käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty.
Hakemukset käsittelee Nuorisotutkimusseuran hallituksen nimeämä toimikunta.
Apurahan saajien nimet ja summat julkaistaan Nuorisotutkimusseuran kotisivuilla.
Hakemukset
Hakemus tulee jättää sähköisellä lomakkeella<https://www.webropolsurveys.com/S/96CD78F34408D7A9.par><https://www.webropolsurveys.com/S/C542039C40BBA2D7.par> viimeistään 15.2.2017. Muulla tavoin (esim. sähköpostitse) lähetettyjä hakemuksia ei huomioida.
Apuraha-hakemuksesta tulee ilmetä seuraavat tiedot:
1.    Matka-apurahat

  *   Hakijan nimi
  *   Yhteystiedot
  *   Virka-asema
  *   Hakeeko apurahaa:
a)    nuorisotutkimukselliseen konferenssiin tai nuorisoalan ammatilliseen tapahtumaan
b)    tutkimukseen liittyvään matkaan tai lyhytaikaiseen tutkijavierailuun

  *   Saako hakija matkaan muuta rahoitusta
  *   Matkakohde
  *   Matkan tarkoitus
  *   Matka-aika
  *   Yksilöity kustannusarvio matkakuluista
  *   Apurahan käyttösuunnitelma ja perustelu, miten matka edistää nuorisotutkimusta
Lisäliitteenä hakemukseen voi liittää esimerkiksi esitelmäabstraktin ja hyväksymisilmoituksen tai vastaanottavan instituution kutsukirjeen.
2.    Kielentarkastusapurahat:

  *   Hakijan nimi
  *   Yhteystiedot
  *   Virka-asema
  *   Tarkastettavan artikkelin, teoksen tai muun julkaisun otsikko
  *   Julkaisukanava (esim. kv-journaalin nimi, monografioissa kustantajan tiedot)
  *   Julkaisun vaihe, onko julkaisu:
a)    hyväksytty julkaistavaksi
b)    parhaillaan vertais-arvioinnissa / arvioitavana kustantajalla
c)    julkaisua ei ole vielä tarjottu julkaistavaksi

  *   Apurahan käyttösuunnitelma ja perustelu julkaisun nuorisotutkimuksellisuudesta
  *   Saako hakija samaan käyttötarkoitukseen muuta rahoitusta
  *   Yksilöity kustannusarvio
  *   Ansio- ja julkaisuluettelo
Lisäliitteenä hakemukseen voi liittää esimerkiksi julkaisupäätöksen tai kustannussopimuksen.
Hakemuksessa vaadittujen tietojen puutteellinen ilmoittaminen voi vaikuttaa kielteisesti apurahapäätökseen.
Siirry sähköiseen lomakkeeseen >><https://www.webropolsurveys.com/S/96CD78F34408D7A9.par><https://www.webropolsurveys.com/S/C542039C40BBA2D7.par>

Lisätietoja:
http://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/uutiset/1528-matka-ja-kielentarkastusapurahat-nuorisotutkimusseuran-jasenille
Tutkimuspäällikkö Kaisa Vehkalahti, kaisa.vehkalahti at nuorisotutkimus.fi<mailto:kaisa.vehkalahti at nuorisotutkimus.fi>, puh. 050 491 1746
Toimitussihteeri Tanja Konttinen, tanja.konttinen at nuorisotutkimus.fi<mailto:tanja.konttinen at nuorisotutkimus.fi>, puh. 020 755 2652
. +358-504911746


NUOTTA-sähköpostilista

Listan tilaajat voivat lähettää listalle tiedotteita lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nuotta at list.alli.fi<mailto:nuotta at list.alli.fi>.

Liity listalle lähettämällä sähköposti osoitteeseen majordomo at list.alli.fi<mailto:majordomo at list.alli.fi> ja kirjoittamalla tekstiosaan subscribe nuotta. Vahvista liittymisesi vastaamalla automaattiseen sähköpostiviestiin.

Eroa listalta lähettämällä sähköposti osoitteeseen majordomo at list.alli.fi<mailto:majordomo at list.alli.fi> ja kirjoittamalla tekstiosaan unsubscribe nuotta. _______________________________________________
Sospol mailing list
Sospol at lists.utu.fi<mailto:Sospol at lists.utu.fi>
https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/sospol



More information about the Kaupunkitutkimus mailing list