[Kaupunkitutkimus] New Performance Turku Festival hakee asiantuntijoita katsojakummeiksi

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Thu Sep 11 10:59:14 EEST 2014



-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: New Performance Turku Festival [mailto:info at newperformance.fi] 
Lähetetty: 10. syyskuuta 2014 14:42
Vastaanottaja: info at newperformance.fi
Aihe: New Performance Turku Festival hakee asiantuntijoita katsojakummeiksi


KANSAINVÄLINEN PERFORMANSSIFESTIFAALI HAKEE ASIANTUNTIJOITA KATSOJAKUMMEIKSI

Kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali New Performance Turku Festival etsii eri alojen asiantuntijoita performanssien katsojakommentaattoreiksi eli katsojakummeiksi.
Valitut asiantuntijat kutsutaan festivaalille tarkastelemaan performanssiesitystä omasta ainutlaatuisesta näkökulmastaan. Tarkoituksena on synnyttää keskustelua taiteen ja eri elämänalojen välille – sekä rohkaista avointa dialogia taiteen ja yleisön välillä.
Festivaali tapahtuu Turussa eri tapahtumapaikoissa 29.9.–5.10.  
välisenä aikana. Tiettyjen
teosten jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, jossa katsojakummi pääsee kertomaan tulkintansa teoksesta omasta näkökulmastaan. Etsimämme katsojakummin asiantuntijuus voi olla kytköksissä esimerkiksi johonkin tietoon tai taitoon elämän eri osa-alueilla. Etsimme uusia, rohkeita ja eri elämän- ja tieteenaloja keskenään törmäyttäviä keskustelunavauksia.
Hakemamme katsojakummin erityisalaa voi olla vaikkapa puutarhanhoito, sosiaaliala tai meteorologia – tai jotakin aivan muuta. Valituille katsojakummeille tarjotaan pääsy festivaalin kaikkiin esityksiin. Kommentoitavan teoksen valitsee festivaalityöryhmä yhteistyössä katsojakummin kanssa.

New Performance Turku Festival on kansainvälinen performanssi ja esitystaiteen festivaali, joka järjestetään Turussa 29.9.–5.10.2014 jo kolmatta kertaa. Vuoden
2014 festivaalin
teemana ovat eri elämänalojen asiantuntijuudet, joita mukana olevat
performanssi- ja
esitystaiteen teokset lähestyvät omista lähtökohdistaan. New Performance Turku Festivalin tarkoituksena on tutkia performanssi ja esitystaiteen kansainvälistä tapahtumakenttää, mistä sen vaikutteet kumpuavat ja millaisia uusia näkökulmia taidelajin tarkastelemiseen tarjoutuu.
Monipuolinen ohjelmisto tutkii ja venyttää performanssitaiteeseen ja eri taidelajeihin liitettyjä käsityksiä ja rajoja. Teoksia nähdään sekä suomalaisilta, eurooppalaisilta että uusiseelantilaisilta taiteilijoilta. Festivaali lähestyy sekä teoksiaan että yleisöään ennakkoluulottomasti ja rakkaudella.

Lisätiedot ja katsojakummi-ilmoittautumiset:

Leena Kela
performanssin läänintaiteilija, New Performance Turku Festivalin taiteellinen johtaja info at newperformance.fi / puh. 02 9533 0902 www.newperformance.fi

New Performance Turku Festival
info at newperformance.fi
www.newperformance.fi

Festival Dates:
29th September -5th October 2014
Turku, Finland


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list