[it] FW: WI News - FM-koulutus tjt:ssä jatkuu

Antti Tuomisto antti.tuomisto at utu.fi
Fri May 16 13:17:27 EEST 2014


FYI

t. Antti T.

-----Original Message-----
From: wiis_students-bounces at lists.utu.fi [mailto:wiis_students-bounces at lists.utu.fi] On Behalf Of Antti Tuomisto
Sent: 16. toukokuuta 2014 13:15
To: wiis_students at lists.utu.fi; TSE TJT opiskelijat
Subject: [Wiis_students] WI News - FM-koulutus tjt:ssä jatkuu

WI News

(Shortly in English: This message is about the Finnish Master's Degree in IS, similar to the Finnish Degree to M.Sc. (bus & econ). 
Thus, this message is in Finnish.)


FM-koulutus tietojärjestelmätieteen oppiaineessa jatkuu
============================================

Turun yliopiston hallitus päätti kevään kokouksessaan, että Turun kauppakorkeakoulu voi myöntää tietojärjestelmätieteen FM-tutkintoja.
Päätöksen taustalla on vuonna 2010 Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun yhdistyessä tehty tietojärjestelmätieteen oppiaineiden yhdistyminen. Tuolloin Matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta, Informaatioteknologian laitokselta siirtyi tietojärjestelmätieteen oppiaine ja työinformatiikan tutkimus ja opetus sekä yrityspalvelut Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja yrittäjyyden laitokselle.

Miksi FM-tjt-tutkinto tarvitaan?

"Tämä on tärkeä viimeinen vaihe siirron viimeistelyä, sillä tietojärjestelmätieteessä on valtavasti kysyntää yrityksille ja julkiselle sektorille tehtävälle tutkimustyölle. Osa kursseista, sivuaineista ja projekteista on mielekästä suorittaa suomeksi," toteaa työinformatiikan professori Jukka (aka jups) Heikkilä, Johtamisen ja yrittäjyyden laitoksen johtaja.

"Tämä on tärkeä myös yhteistyölle jota tehdään IT-laitoksen kanssa. Etenkin pk-yrityksissä on tarvetta  tutkimuspalveluille, johon me työinformatiikassa ja ICT-portissa rekrytoimme IT-alan eri oppiaineiden osaajia erilaisiin tehtäviin. Lisäksi tulevat isommat asiakkaat ja vaativammat tutkimusprojektit, joihin tarvitaan sitoutuneita osaajia myös opiskelijoiden puolelta haastamaan itsensä. Näissä asiakasprojekteissa kaikki oppivat, kaikki hyötyvät", jatkaa lehtori Antti Tuomisto.

Miten tutkintoa pääsee suorittamaan?

FM-tjt-tutkinto täydentää kansainvälisten englanninkielisten maisteriohjelmien (GITM ja IMMIT) rinnalla kotimaista KTM-tjt-tutkintotarjontaa. Kysyntä on ollut alalla hyvä sekä kansainväliseen koulutukseen että suomenkieliseen, yhtenä syynä hyvät työmarkkinat ja uranäkymät.

"IMMIT-ohjelma tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden ulkomailla opiskeluun, ja GITMissä tapaa todella kansainvälistä porukkaa", toteaa Eija Koskivaara, kv.ohjelmien koordinaattori.

"Työtilanne on hyvä ja tietojärjestelmätieteen asiantuntijoilla on nyt ehkä vielä suurempi merkitys kuin jokin aika sitten", toteaa Hannu Salmela, tietojärjestelmätieteen professori ja Turun kauppakorkeakoulun opetuksesta vastaava johtaja.

Kv. ohjelmien haku on ennallaan (yleensä joulu-tammikuussa seuraavan vuoden opintoihin) ja FM-tjt:n hausta tiedotetaan erikseen. 
Todennäköisimmin se on kaksi kertaa vuodessa, mutta syksyn hausta ei ole vielä päätöstä.

Lisätietoja:

Jups Heikkilä: jups at utu.fi  
Antti Tuomisto: antti.tuomisto at utu.fi  
Hannu Salmela: hannu.salmela at utu.fi 
Eija Koskivaara. eija.koskivaara at utu.fi  


---
Antti Tuomisto, lehtori
Work Informatics, Tietojärjestelmätiede
Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopisto
antti.tuomisto at utu.fi     workinformatics.utu.fi
Tel.   +358  2 333 8395   Mobile +358 40 737 1533 
Katuosoite: Rehtoripellonkatu 2 ja Lemminkäisenkatu 4, 20520 TURKU
Postiosoite: Work Informatics, Turun kauppakorkeakoulu, 20014 Turun yliopisto




More information about the It-opiskelijat mailing list