[it] Tule mukaan kaupunkisuunnistukseen 10.6. klo 18 - samalla Apps4Lounais-Suomi lanseeraus!

Ville Leppänen ville.leppanen at utu.fi
Thu Jun 5 15:08:18 EEST 2014


Hei!

Alla on mainos Apps4Lounais-Suomi -kilpailusta, jota täydennetään syyskuussa
järjestettävällä hackatlon-tapahtumalla (sisältää kilpailun sekin) + pienimuotoisella
koulutuksella paikkatietosovellusten tekemisestä.  Tämän kilpailun jatkona on vielä
marraskuussa oleva valtakunnallinen Apps4Finland -kilpailu.  Kaikissa näissä
kilpailuissa on tarjolla myös palkintoja, hackatlonista myös opintopisteitä
(sen yksityiskohdista myöhemmin lisää).

Harkitkaa tiimin muodostamista ja näihin kilpailuihin osallistumista!

Terv.,
 Ville Leppänen, ohj.tek.prof., IT-laitos

________________________________
From: Jokela Sanna [sanna.jokela at varsinais-suomi.fi]
Sent: Friday, May 30, 2014 1:20 PM
Subject: Tule mukaan kaupunkisuunnistukseen 10.6. klo 18 - samalla Apps4Lounais-Suomi lanseeraus!

Hei!

Tervetuloa mukaan Apps4Lounais-Suomi lanseeraustilaisuuteen ja Itämeriaiheiseen kaupunkisuunnistukseen 10.6. klo 18 alkaen Turun pääkirjastossa (kokoustila 1)!

Lanseeraustilaisuuden jälkeen (n. 30-45 min) sään salliessa leikkimielistä kaupunkisuunnistusta Turun keskusta-alueella (ota mukaan halutessasi GPS ja/tai älypuhelin), jonka jälkeen Panimoravintola Koulussa kaupunkisuunnistuksen voittajajoukkueen palkitseminen (oluella/siiderillä + yllätyspalkinnolla). Suunnistus kestää noin tunnin ja sitä tehdään 4-5 hengen tiimeissä.

Kaikki ovat tervetulleita! Sisältöasiantuntijat (biologiesta sosiologeihin) ja IT-alan asiantuntijat, tämä on teille tilaisuus kohdata ja tehdä jotain uutta! Huom! Opiskelijat: kysykää opintopisteitä proffiltanne jos osallistutte Apps4Finland-kilpailuun!

Ilmoittautumiset sanna.jokela at lounaispaikka.fi<mailto:sanna.jokela at lounaispaikka.fi> 9.6. mennessä.

Alla olevaa tiedotetta saa ja pitää jakaa eteenpäin!

Terveisin,
Sanna Jokela
paikkatietoyhteistyön koordinaattori
Varsinais-Suomen liitto / Lounaispaikka
040-7664607

Sovelluksia Itämeren hyväksi – Apps4Lounais-Suomi -kilpailu käynnistyy 10.6.2014

Apps4Lounais-Suomi -kilpailu etsii uusia sovelluksia ja ideoita Itämeren hyväksi. Ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu on tarkoitettu koodareiden lisäksi myös ei-teknisille ideanikkareille. Kaikille kiinnostuneille tarkoitettu avajaistilaisuus järjestetään Turun pääkirjaston kokoustilassa 1 tiistaina 10.6. klo 18, jonka jälkeen voi osallistua Itämeri-aiheiseen kaupunkisuunnistukseen Turun keskusta-alueella ja tutustua muihin kilpailun osallistujiin. Kilpailun järjestää Lounais-Suomen paikkatietokeskus Lounaispaikka.

Apps4Lounais-Suomi -kilpailu etsii avoimen datan avulla tehtäviä sovelluksia ja ideoita Itämeren suojeluun ja sen matkailun kehittämiseen. Kilpailussa on tarkoitus hyödyntää mm. Lounaispaikan Open Data -sivustolla (opendata.lounaispaikka.fi) olevia aineistoja sekä myös muita alueellisia ja valtakunnallisia avoimia datalähteitä.

Kilpailuun voi osallistua kahdella eri tavalla – joko tekemällä omavalintaisen säännöt täyttävän ehdotuksen tai ratkomalla ennalta-asetettuja haasteita. Haastekategorioita on neljä: 1) Itämeren vikatila & vesiensuojelu, 2) Parhaat palat Itämerta, 3) Puhdas liikkuminen ja energiatehokas arki sekä 4) Historiaa ja pelillisyyttä, joista kaikista voi voittaa lisäpalkintoja!

Kaikki kilpailutyöt osallistuvat laajuutensa mukaan yhteen tai useampaan sarjaan, joissa parhaiten sijoittuneet ehdotukset palkitaan rahapalkinnolla. Sarjojen nimet ovat Innosta, Mahdollista, Hahmota ja Vaikuta. Haasteisiin osallistuvat ehdotukset ovat mukana automaattisesti jossakin sarjassa, mutta sarjapalkinnon lisäksi on mahdollista voittaa myös haastepalkinto. Palkintosumma (250€-1000€) riippuu valitusta sarjasta. Lisäksi haastepalkinto on 500€/haaste.

Kilpailu liittyy kansalliseen Apps4Finland -kilpailuun, joka käynnistyy kesäkuun aikana jo kuudennen kerran. Lounais-Suomen aluekilpailuun osallistuvat ovat automaattisesti mukana myös valtakunnallisessa Apps4Finland-kilpailussa. Apps4Lounais-Suomi -kilpailu kestää syyskuun loppupuolelle saakka ja sen aikana järjestetään tapahtumia ja seminaareja avoimen datan käytön lisäämiseksi sekä osallistujien houkuttelemiseksi. Korkeakoulujen opiskelijoille järjestetään lisäksi avoimeen dataan liittyvä kurssi ja sovelluskehitysviikonloppu.

Apps4Lounais-Suomi -kilpailun järjestää Lounaispaikka-verkosto, johon kuuluvat Turun kaupunki, Turun yliopisto, Varsinais-Suomen liitto, Satakuntaliitto, Novia ja Åbo Akademi. Tapahtumaa sponsoroivat Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Turun Ammattikorkeakoulun GeoSmartCity-hanke, Turun yliopisto ja Saaristomeren Suojelurahasto. Kilpailun muita kumppaneita ovat Pidä Saaristo Siistinä ry, Turku Science Park, Boost Turku, Apps4Finland, Open Knowledge Foundation ja Turun Maantieteellinen Seura.

Kilpailuehdotusten jättö tapahtuu Apps4Finland-sivuston kautta (valtakunnallisen kisa avautuu 6.6.) ja samaiselta sivustolta löytyvät niin valtakunnallisen kuin aluekisan säännöt, haasteet ja tuomariston tiedot.

http://www.apps4finland.fi/
http://www.apps4finland.fi/kilpailu/apps4lounais-suomi/


Lisätietoa:

Paikkatietoyhteistyön koordinaattori Sanna Jokela

sanna.jokela at lounaispaikka.fi

040 766 4607


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/it-opiskelijat/attachments/20140605/3c30a332/attachment.html 


More information about the It-opiskelijat mailing list