[H-verkko] Arvostelu: Puoli vuosituhatta suomalaista ravintolakulttuuria
Agricola - Suomen humanistiverkko
no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Helmi 7 17:02:49 EET 2025
Agricolaan on lähetetty uusi arvostelu:
--------------------------------------------
Puoli vuosituhatta suomalaista ravintolakulttuuria
--------------------------------------------
7.2.2025 | Leena Rossi
--------------------------------------------
Menneisyyttä ilokseen ja elannokseen penkovat tutkijat Topi Artukka, Kirsi Salonen ja Panu Savolainen ovat toimittaneet vertaisarvioidun teoksen "Kiltatupia, krouveja ja kahviloita: Turun ravintolaelämän historia 1300–1827". Yhdessä Ilari Aallon, Veli Pekka Toropaisen ja Mari Välimäen kanssa he sukeltavat kirjassa Suomen ravintolakulttuurin varhaisiin vuosisatoihin. Kuusikon tutkimuskohteena ovat turkulaiset ruokailu- ja anniskelupaikat, niiden rakennukset, esineistö ja asiakkaat, niissä tarjotut ruoat ja juomat sekä ravintolakulttuurin yhteiskunnalliset ja yhteisölliset merkitykset osana eurooppalaista ravintolakulttuuria.
--------------------------------------------
Toim. Artukka, Topi, Salonen, Kirsi ja Savolainen, Panu: Kiltatupia, krouveja ja kahviloita: Turun ravintolaelämän historia 1300–1827. Turun Historiallinen Yhdistys , 2024. 165 sivua. ISBN 978-952-7045-27-5.
--------------------------------------------
Kirjoittaja:
Leena Rossi, FT, KK, tietokirjailija, Turku, leena.rossi at icloud.com
Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/review/puoli-vuosituhatta-suomalaista-ravintolakulttuuria/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola
Lisätietoja postituslistasta H-verkko