[H-verkko] Muut tapahtumat: Julkaisutilaisuus Turun ravintolaelämän historiasta

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Marras 21 16:27:24 EEST 2024


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Julkaisutilaisuus Turun ravintolaelämän historiasta

24.10.2024 klo 18:00 -  klo 20:00 Panimoravintola Koulun Historian luokka, Eerikinkatu 18, 20100 Turku (1. krs) https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Eerikinkatu+18%2C+20100+Turku%2C+Suomi
--------------------------------------------
Lämpimästi tervetuloa mukaan Kiltatupia, krouveja ja kahviloita —Turun ravintolaelämän historia 1300–1827 -teoksen julkaisutilaisuuteen Panimoravintola Koulun Historian luokkaan (Eerikinkatu 18, 1. krs.) torstaina 24.10.2024 kello 18.00 alkaen!

Tilaisuudessa teoksen kirjoittajat esittelevät tuoretta julkaisua. Lisäksi siellä on mahdollista ostaa teosta 24 euron tarjoushintaan. Tapahtuma on avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Kiltatupia, krouveja ja kahviloita —Turun ravintolaelämän historia 1300–1827

Uusi historiateos kertoo Turun ja Suomen ravintoloiden historiasta ja ravintolakulttuurin synnystä. Oletko koskaan ravintolapöytään istuessasi miettinyt, miten ruokaa ja juomaa on aikaisemmilla vuosisadoilla tilattu ja nautittu? Tai minkälaisissa tiloissa keskiajalla kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle?

Kiltatupia, krouveja ja kahviloita kuljettaa lukijansa tavernojen perustamisesta konditorioihin. Siinä tarkastellaan Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin modernin eurooppalaisen ravintolakulttuurin varhaiset piirteet alkoivat näkyä Turussa. Kirja kertoo materiaalisesta kulttuurista ja rakennuksista sekä ravintolakulttuurin yhteiskunnallisista ja yhteisöllisistä merkityksistä. Se myös kuvaa minkälaisiin tilanteisiin ravitsemusliikkeissä asioivat joutuivat Suomen vanhimman kaupungin kapeilla kujilla. Teos onkin perusteellisin katsaus menneiden vuosisatojen ravintolakulttuuriin Suomessa ja viihdyttävä lukukokemus.

Teoksen tekijät ovat kaikki ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat käsitelleet niin Turun historiaan kuin ravintolaelämäänkin liittyneitä ilmiöitä aiemmassa tutkimustyössään. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki. Teoksen julkaisija on Turun Historiallinen Yhdistys.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Noora Viljamaa
nokavi at utu.fi


Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/julkaisutilaisuus-turun-ravintolaelaman-historiasta/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko