[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Symposiumi Paikan henki – Slaavilainen kirjasto tutkijain yhteisönä

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Heinä 5 18:40:38 EEST 2024


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Symposiumi Paikan henki – Slaavilainen kirjasto tutkijain yhteisönä

23.8.2024 klo 10:00 -  klo 19:30 Kansalliskirjasto, Kupolisali (Unioninkatu 36) https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Unioninkatu+36%2C+00170+Helsinki%2C+Suomi
--------------------------------------------
Vuonna 2024 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Slaavilainen kirjasto tuli osaksi Helsingin yliopiston kirjastoa, nykyistä Kansalliskirjastoa. Juhlavuoden päätapahtuma on symposiumi Paikan henki – Slaavilainen kirjasto tutkijain yhteisönä. Symposiumi järjestetään perjantaina 23.8.2024 klo 10:00 alkaen Kansalliskirjaston Kupolisalissa (Unioninkatu 36, Helsinki).

Symposiumi on avoin tilaisuus, joka kokoaa yhteen sekä pitkäaikaisia Slaavilaisen kirjaston asiakkaita että niitä, jotka ovat vasta tutustumassa kirjastoon. Ohjelma rakentuu keskustelujen ympärille. Eri alojen tutkijat puhuvat siitä, mikä on ollut Slaavilaisessa kirjastossa työskentelyn merkitys heidän omalle tutkimukselleen. Keskusteluissa kuullaan myös näkemyksiä siitä, millaisia vaikeuksia tutkijat nykyään kohtaavat, miten tutkimuksen edellytykset ovat muuttuneet ja miten muutoksiin tulisi vastata. Mitä kirjasto voi tehdä?

Ohjelman alkuosa on englanninkielinen. Iltapäivällä on suomenkielinen venäläisen kirjallisuuden tutkijoiden paneeli, jossa useampi sukupolvi kertoo omasta suhteestaan Slaavilaiseen kirjastoon. Lopuksi kuullaan suomalaisten Venäjän ja Neuvostoliiton historiantutkijoiden tulkintoja tutkimusalansa nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Osallistuminen symposiumiin on maksutonta. Tarkempi ohjelma on nähtävillä Kansalliskirjaston verkkosivuilla.

Ilmoittaudu osallistujaksi ke 21.8. mennessä. Ohjelmaa voi seurata myös verkon kautta. Yhteyslinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä. Tapahtumasta tulee myöhemmin myös tallenne, joka on katsottavissa Kansalliskirjaston YouTube-kanavalla.

Tapahtuman yhteistyökumppanit: Aleksanteri-instituutti, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura VIETS ry.,  Suomen Slavistipiiri ry.

Tervetuloa!


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Emilia Karjalainen
kansalliskirjasto at helsinki.fi
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/tapahtumat/paikan-henki-slaavilainen-kirjasto-tutkijain-yhteisona

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/symposiumi-paikan-henki-slaavilainen-kirjasto-tutkijain-yhteisona/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko