[H-verkko] Artikkelipyyntö: Aikakauskirja Ennen ja nyt hakee artikkeleita, katsauksia, näkökulmia ja kirja-arvosteluja poliisihistorialliseen teemanumeroon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma toukokuu 22 11:58:45 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Aikakauskirja Ennen ja nyt hakee artikkeleita, katsauksia, näkökulmia ja kirja-arvosteluja poliisihistorialliseen teemanumeroon
--------------------------------------------
Aikakauskirja Ennen ja nyt: Historian tietosanomat hakee artikkeleita ja kirjoituksia poliisihistoriasta kertovaan teemanumeroon, joka ilmestyy vuoden 2025 ensimmäisenä numerona.

Poliisihistoria on Suomessa vähän tutkittu aihepiiri, ja sen lähemmälle tarkastelulle on tutkimuksellinen tarve. Poliisilla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli, ja osana valtion väkivaltamonopolia se käyttää myös itse merkittävää valtaa. Poliisi ei kuitenkaan ole tyhjiössä toimiva monoliitti, vaan se on aikansa ja paikkansa peili, joka muuttuu ympäröivän yhteiskunnan mukana. Myös rikollisuus ja sen määritelmät sekä uhkakuvat ja turvallisuuden kokemukset elävät osana aikaansa, ja niiden muuttuvat ilmenemismuodot asettavat aina haasteensa lakien valvonnalle ja toimeenpanemiselle yhteiskunnissa.

Etsimme kirjoituksia, joissa niin kutsuttua tavallista poliisia, ei niinkään turvallisuuspoliisia, käsitellään historiatieteen näkökulmasta. Kirjoituksissa voidaan käsitellä suomalaista ja/tai ulkomaalaista poliisia laajasti: mahdollisia aiheita ovat esimerkiksi poliisi-instituution kehitys, poliisityö itsessään tai esimerkiksi poliisin historialliseen tutkimiseen liittyvät kysymykset.

Kirjoitukset valitaan artikkeliehdotusten ja lyhyiden abstraktien perusteella (maksimissaan 250 sanaa). Lähetä ehdotuksesi 3.9.2023 mennessä numeron vieraileville päätoimittajille. Päätöksistä ilmoitetaan 19.9.2023 mennessä. Lopulliset käsikirjoitukset on lähetettävä päätoimittajien kommentoitaviksi viimeistään 1.9.2024. Lehden kirjoitusohjeista ja käytännöistä kerrotaan täällä: https://journal.fi/ennenjanyt/about/submissions.

Poliisihistoriallista numeroa, kirjoituskutsua koskevat tiedustelut sekä abstraktit voi lähettää Marko Piipposelle (markopii at student.uef.fi) ja Juho Pitkäselle (jjjpit at utu.fi), jotka toimivat teemanumeron vierailevina päätoimittajina. Lehden varsinainen päätoimittaja on Olli Kleemola (owklee at utu.fi).

Ennen ja nyt: Historian tietosanomat on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon historiatieteellinen aikakauskirja, joka julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, katsauksia ja näkökulmia sekä kirja-arvosteluja. Julkaisu tapahtuu suomen ja englannin kielellä sekä sopimuksen mukaan myös muilla kielillä. Löydät lehdestä lisätietoja osoitteesta https://journal.fi/ennenjanyt.

Ennen ja nyt on täysin avoin julkaisu, jonka sisältö julkaistaan Creative Commons Attribution 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Aikakauskirjan Julkaisufoorumi-luokitus on 1 (ks. http://www.julkaisufoorumi.fi/fi/julkaisufoorumi). Agricola – Suomen humanistiverkko, Historiallinen Yhdistys ry, Suomen Historiallinen Seura ry ja Turun Historiallinen Yhdistys ry toimivat Ennen ja nyt -aikakauskirjan julkaisijatahoina.

 

Terveisin,

Vierailevat päätoimittajat Marko Piipponen (Itä-Suomen yliopisto) ja Juho Pitkänen (Turun yliopisto)
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Juho Pitkänen
jjjpit at utu.fi


Ilmoitus vanhenee: 3.9.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/aikakauskirja-ennen-ja-nyt-hakee-artikkeleita-katsauksia-nakokulmia-ja-kirja-arvosteluja-poliisihistorialliseen-teemanumeroon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko