[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Historiallinen Aikakauskirja hakee täydennystä toimitukseen

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma toukokuu 15 14:23:51 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Historiallinen Aikakauskirja hakee täydennystä toimitukseen
--------------------------------------------
Historiallinen Aikakauskirja on 1903 perustettu alansa johtava julkaisu (tänä vuonna 120-vuotisjuhla), joka ilmestyy neljästi vuodessa. Toimituksessa on päätoimittaja, 4-5 toimittajaa sekä toimitussihteeri. Päätoimittaja kokoaa toimituksen, jonka jäsenet ovat vähintään väitelleitä historiantutkijoita.

Päätoimittajana (2. kausi vuoden 2025 loppuun asti) etsin nyt täydennystä toimitukseen kesäkuusta 2023 alkaen vuoden 2025 loppuun, koska 2-3 toimittajan paikkaa on vapautunut muiden kiireiden vuoksi. Toivon erityisesti, että saisimme kirja-arvioista vastaavan toimittajan tai toimittajia. Toimitus editoi sekä sisältöjä että kehittää teknisiä ratkaisuja (OJS, digisiirto ym). Toiminnasta maksetaan pieni palkkio / vuosi.

Toimitustyö on aktiivista, yhteisöllistä yhteistyötä. Päätoimittaja ja toimituksen jäsenet tapaavat joitakin kertoja vuodessa, jakavat keskenään referee-arvioitavien artikkelien toimitustehtäväta sopivat mm. kirja-arvioista ja vastaavista asioista sekä pitävät yhteyttä oman yliopistonsa ja viiteryhmänsä historioitsijoihin. Toimittajat ovat tyypillisesti aktiivisia oman tieteenalansa tutkijoita ja tiedetoimittamisesta kiinnostuneita tai siinä kokemusta saaneita.

Rekrytointipäätökset tekee allekirjoittanut päätoimittaja, jonka vastuulla on saada kokoon onnistuneet täydennykset. Tavoitteeni on, että mukana olisi mahdollisimman monen yliopiston ja aihepiirin asiantuntijoita ja että toimituskunnan sukupuolijakauma pysyisi tasapainoisena. Tällä hetkellä Helsingin ja Turun edustus on varsin kattava, muualta puuttuu. Kuulisin silti mielelläni kiinnostuneista yliopistoon katsomatta, koska toimitusta saatetaan täydentää myöhemminkin. Alati tiukilla olevan kotimaisen tiedejulkaisemisen kentällä on myös aina kiinnostavaa tietää aktiivisista toimijoista.

Pyydänkin, että jos haluaisit mukaan toimitukseen, laittaisit 31.5. mennessä toimitussihteeri helena.laukkoski at helsinki.fi cv:n ja lyhyen viestin, jossa kerrot kiinnostuksestasi, aiemmasta toimituskokemuksestasi ja muista seikoista, jotka perustelevat valintaasi.

Historiallisen Aikakauskirjan kotisivuilla on lisätietoja lehden toiminnasta ja aiemmista numeroista. Allekirjoittanut vastaa lisätiedusteluihin.

yst Anu Lahtinen
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Anu Lahtinen
anu.z.lahtinen at helsinki.fi
https://www.historiallinenaikakauskirja.fi/

Ilmoitus vanhenee: 31.5.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/historiallinen-aikakauskirja-hakee-taydennysta-toimitukseen/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko