[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Projektitöitä Työväenmuseo Werstaalla

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe toukokuu 5 11:55:15 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Projektitöitä Työväenmuseo Werstaalla
--------------------------------------------
PROJEKTITÖITÄ TYÖVÄENMUSEO WERSTAALLA

TYÖVÄENMUSEO WERSTAS on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian vastuumuseo, joka toimii Tampereella, Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Lisäksi työväenmuseo ylläpitää kahta pienempää museokohdetta: Lenin-museota ja Kuurojen museota. Toiminta-ajatuksemme kiteytyy sanapariin ”reilusti historiaa”. Etsimme ammattitaitoiseen joukkoomme useita projektityöntekijöitä ja museolehtorin sijaista määräaikaisiin työsuhteisiin. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön ja hyvät työtoverit kehittyvässä museossa.

A. PROJEKTITUTKIJAN työtehtävät liittyvät Rakentajat-näyttelyyn, joka avataan yleisölle huhtikuussa 2024. Näyttely kertoo elämyksellisen tarinan rakentajista, rakennusalan ammateista ja työstä, järjestäytymisestä sekä ammatillisten järjestöjen värikkäistä vaiheista. Ajallisesti näyttely kattaa ajan kaupungistumisesta ja palkkatyöväestön synnystä tähän päivään saakka. Näyttelyn rahoittaa satavuotisjuhliaan pian viettävä Rakennusliitto. Varsinaisen museonäyttelyn lisäksi projektitutkija käsikirjoittaa siirrettävän roll up -näyttelyn ja kirjoittaa juttusarjan samasta teemasta. Projektitutkijaa haetaan määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 21.8.2023–30.6.2024. Tehtävän hoitamisessa eduksi ovat työväenhistorian tuntemus sekä kokemus näyttelyiden toteutuksesta. Arvostamme myös kirjallista lahjakkuutta, ryhmätyötaitoja, luovuutta ja oma-aloitteisuutta.

B. PROJEKTITUTKIJAN työtehtävät liittyvät Kuluttajaosuustoiminnan säätiön rahoittamaan digitointihankkeeseen. Hankkeessa digitoidaan käsittelyä pitkään odottanut lahjoituserä, joka koostuu 37 laatikollisesta esineitä, valokuvia ja paperimateriaalia. Museologisesti mielenkiintoinen aineisto sisältää sekä osuustoiminnallista aineistoa että henkilöhistoriaa. Hankkeessa digitoidaan, luetteloidaan ja järjestetään aineisto asianmukaisesti sekä ohjataan työssä auttavia vapaaehtoisia. Kokemus museokokoelmien luetteloinnista on välttämätöntä tehtävässä onnistumiselle. Arvostamme lisäksi kiinnostusta osuustoimintahistoriaan, järjestelmällisyyttä, yhteistyökykyä, reipasta mieltä, ripeitä otteita sekä sujuvia atk-taitoja. Viiden kuukauden työsuhde on määräaikainen ja työn toivotaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

C. PROJEKTITUTKIJAN työtehtävät liittyvät Teollisuusmuseon opaskirjan käsikirjoittamiseen. Projektitutkija laatii opaskirjan käsikirjoituksen ja vastaa kuvatoimituksesta yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan ja Tampereen kaupungin museotoimen henkilökunnan kanssa. Säätiörahoituksella palkataan projektitutkija määräaikaiseen työsuhteeseen. Arvostamme museoalan ja teollisuushistorian tuntemusta, kirjallista lahjakkuutta, toimituskokemusta, luovuutta ja oma-aloitteisuutta. Kolmen kuukauden työsuhde on määräaikainen ja työn toivotaan valmistuvan syksyllä.

D. PROJEKTISUUNNITTELIJAN tehtävät ovat osa Museoviraston rahoittamaa Hiljainen kapina -hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Legioonateatterin ja Operaatio Pirkanmaan kanssa. Hiljainen kapina on yleisötyön kehittämishanke, jossa nuorten kanssa luodaan nuoria aikuisia kiinnostava ja heidän tarpeitansa aidosti palveleva uudenlainen yleisötyökonsepti. Nuoret toimivat kapinoinnin kokemusasiantuntijoina ja yleisötyön kanssakehittäjinä, joiden kanssa toteutetaan erilaisia työpajoja, teatteria ja tapahtumia. Museopedagogiikan ja yleisötyön monipuolinen tuntemus on eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, pedagogisia opintoja, kokemusta yleisötyöstä, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja avarakatseisuutta. Työsuhde on määräaikainen ja ajoittuu ajanjaksolle 21.8.2023–30.4.2024 tai sopimuksen mukaan.

E. MUSEOLEHTORIN tehtävät keskittyvät Työväenmuseo Werstaan monipuolisen museopedagogisen toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi museolehtori työskentelee osana museon näyttely- ja tapahtumatoimintoja. Monipuolisiin työpäiviin voi sisältyä niin museon kolmekymppistapahtuman suunnittelua, näyttelyiden käsikirjoittamista kuin vilkas työpaja ammattikoululaisten kanssa. Työväenhistorian tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme kokemusta museopedagogiasta, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Työsuhde on määräaikainen työvapaan sijaisuus ja ajoittuu ajanjaksolle 1.9.2023–31.12.2023.

KAIKISSA TEHTÄVISSÄ hakijoilta odotetaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu joko yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (2020,96 euroa 1.7. jälkeen, tehtävät A–D) tai 3. vaativuusryhmään (2511,19 euroa 1.7. jälkeen, tehtävä E). Peruspalkan lisäksi maksetaan henkilökohtaista lisää kokemuksen mukaan. Werstaalla noudatetaan yksityisten museoiden työehtosopimusta ja tehtävän pituudesta riippuen käytössä on yhden (C), kahden (B, E) tai neljän (A, D) kuukauden koeaika.

HAKEMUKSESSA tulee selvästi ilmoittaa, mihin tehtävään (A–E) hakemus kohdistuu. Jos hakija on kiinnostunut useammasta tehtävästä tai niiden yhdistelmästä, yksi hakemus riittää. Ilmoituksessa mainituista aloittamisajankohdista voidaan tarvittaessa joustaa. Hakemukset tulee toimittaa perjantaihin 19.5.2023 kello 12 mennessä osoitteeseen Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään haettavat tehtävät (A–E). Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun viikoilla 21–23. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtäviin valituista lähetetään sähköpostilla hakijoille juhannukseen mennessä.

LISÄTIETOJA antaa museonjohtaja Kalle Kallio. p. 040 716 7520, kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
kalle.kallio at tyovaenmuseo.fi


Ilmoitus vanhenee: 19.5.2023 klo 12:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/projektitoita-tyovaenmuseo-werstaalla/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko