[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Maalaustaiteen lehtori Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Kesä 21 16:46:13 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Maalaustaiteen lehtori Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan
--------------------------------------------
Taideyliopiston Kuvataideakatemia hakee maalaustaiteen lehtoria, erityisosaamisalueena maalauksen materiaalioppi kokoaikaiseen toistaiseksi voimassa olevaan tehtävään 1.10.2023 alkaen.

Kuvataideakatemian opetuksessa teoria ja käytäntö yhdessä tukevat opiskelijan kehittymistä. Kuvataideakatemiassa on neljä koulutusohjelmaa: Kuvataiteen koulutusohjelma, nykytaiteen historian ja teorian kandidaattiohjelma, Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelma ja kuvataiteen tohtoriohjelma. Lehtorin tehtävä sijoittuu kuvataiteen koulutusohjelman maalaustaiteen opetusalueelle.

Maalaustaiteen opinnoissa perehdytään maalauksen moninaisiin, eri yhteyksissä muotoutuviin ilmaisuihin ja merkityksiin. Avarramme näkökulmia siitä, mitä maalaus on ja voisi olla, mitä se on eri aikoina ollut, mitä se voisi merkitä, ja millä tavoin se on vuorovaikutuksessa muiden ilmaisumuotojen ja alojen kanssa. Nykymaalaus ei rajaudu yksittäiseen määritelmään, vaan muotoutuu jatkuvasti suhteessa paikkaan ja aikaan, yhteiskunnallisiin tulkintoihin ja eri tiedonalojen teorioihin ja kulttuuriin.

Maalauksen käytäntö nivoutuu tiiviisti taideteoreettiseen pohdintaan painopisteen ollessa omassa taiteellisessa työskentelyssä ja omien ilmaisullisten lähtökohtien vahvistamisessa.
Opetuksessa analysoidaan maalauksen kieltä, tarkastellaan maalauksen materiaalisuuden ja laajentuneen kentän näkökulmia, sekä maalauksen erityispiirteitä suhteessa muihin ilmaisumuotoihin. Materiaaliopin opetus perehdyttää syvällisesti maalauksen materiaaleihin: niiden käyttöön ja käytettävien materiaalien vaikutukseen niin teoksessa kuin sen ulkopuolella.

Tehtävänkuvaus
Maalaustaiteen lehtori, erityisosaamisalueena maalauksen materiaalioppi, on päävastuussa materiaaliopin opetuksesta. Materiaaliopissa perehdytetään laaja-alaisesti maalauksen perinteisiin ja nykymaalauksen kehittyviin materiaaleihin sekä tekniikoihin. Opetuksen suunnittelu tehdään yhteistyössä opetusalueen muun opetushenkilökunnan kanssa. Työnkuvaan sisältyy opiskelijoiden taiteellisen työn ja opintojen ohjauksen lisäksi yliopistoyhteisöllisiä opetustoimintaan ja sen kehittämiseen liittyviä tehtäviä.
Lehtori osallistuu opintosuoritusten arviointiin ja opiskelijavalintoihin. Lisäksi hänen edellytetään tekevän omaa taiteellista tai tutkimuksellista työtä ja seuraavan aktiivisesti nykytaiteen ja maalaustaiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja osallistuvan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen.

Osaamisvaatimukset ja valintakriteerit
Taideyliopistoon lehtorin tehtävään valittavalta edellytetään maisterin tutkintoa tai vastaavia taiteellisia ansioita, monipuolista opetustaitoa ja kokemusta taiteellisen toiminnan ja/tai tutkimuksen hyödyntämisestä opetuksessa sekä pedagogista kokemusta. Lisäksi edellytetään hyviä näyttöjä toiminnasta taiteen ja/tai tutkimuksen alalta, kokemusta kotimaisesta tai kansainvälisestä yhteistyöstä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Hakijan ansioita arvioidaan kokonaisuutena, jolloin otetaan huomioon opetukselliset, pedagogiset ja tutkimukselliset valmiudet sekä yhteistyötaidot ja motivaatio alan kehittämiseen. Lisäksi otetaan huomioon hakijan yliopistoyhteisöllinen kokemus ja yhteiskunnalliset ansiot.

Hakijoiden opetustaitoa arvioidaan sekä käytettävissä olevan dokumentaation perusteella että jatkoon valittujen hakijoiden osalta erillisessä opetusnäytteessä ja haastattelussa. Opetusnäytteet ja haastattelut järjestetään 6.9.2023 Taideyliopiston Sörnäisten kampuksen tiloissa.

Kielitaito
Taideyliopiston opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Maalaustaiteen opetus tapahtuu suomeksi ja englanniksi. Hakijoilta edellytetään tehtävän vaatimaa hyvää kielitaitoa (suomi tai englanti, suomen kielen osaaminen katsotaan eduksi). Koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä saaneilta kotimaisilta hakijoilta edellytetään myös tyydyttävää toisen kotimaisen kielen osaamista. Kielitaito arvioidaan suhteessa työtehtäviin.

Palkkaus ja työaika
Työaika on työehtosopimuksen mukainen kokonaistyöaika 1612 tuntia. Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoon 6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa.
Tehtävän hoitaminen edellyttää työskentelyä Suomessa työsuhteen keston ajan. Tehtävänhoito edellyttää siten lehtorin asuvan Suomessa työsuhteen keston ajan.

Hakeminen
Hae tehtävää viimeistään 4.7.2023 klo 23.59 (EEST) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta, kts.  https://www.uniarts.fi/avoimet-tyopaikat/maalaustaiteen-lehtori-erityisosaamisalueena-maalauksen-materiaalioppi/

Liitä hakemukseesi suomen- tai englanninkielisinä PDF-tiedostoina:
1. Vapaamuotoinen motivaatio/hakukirje (max. 2 sivua)
2. Ansioluettelo
3. Taiteellinen tai tutkimuksellinen portfolio sisältäen 3-5 tärkeintä työnäytettä
4. Opetusportfolio

Lisätietoja
Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa professori Tarja Pitkänen-Walter ja rekrytointiprosessista henkilöstöasiantuntija Leena-Kaisa Paananen. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi at uniarts.fi.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Tarja Pitkänen-Walter
tarja.pitkanen-walter at uniarts.fi


Ilmoitus vanhenee: 4.7.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/maalaustaiteen-lehtori-taideyliopiston-kuvataideakatemiaan/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko