[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kansallisgalleria hakee museonjohtajia Ateneumin taidemuseolle ja Nykytaiteen museo Kiasmalle

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Kesä 19 17:07:51 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kansallisgalleria hakee museonjohtajia Ateneumin taidemuseolle ja Nykytaiteen museo Kiasmalle
--------------------------------------------
MUSEONJOHTAJIA ATENEUMIN TAIDEMUSEOLLE JA NYKYTAITEEN MUSEO KIASMALLE

Museonjohtajana pääset mukaan kehittämään Kansallisgallerian toimintaa yhdessä pääjohtajan ja johtoryhmän kanssa. Museonjohtajana vastaat johtamallesi museolle kuuluvien tehtävien hoidosta kuten näyttelytoiminnasta ja museon kartuntavastuulla olevan Kansallisgallerian taidekokoelman hankinnoista. Henkilöstö-, talous- ja yleishallinnosta vastaat osaltasi yhdessä palvelu- ja talousosastojen kanssa.

Ateneumin museonjohtajalla tulee olla syvällinen taidehistorian tuntemus ja Kiasman museonjohtajalla nykytaiteen laaja tuntemus. Molempien tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää monipuolista työ- ja johtamiskokemusta sekä kykyä verkostojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Kelpoisuusvaatimukset molempiin tehtäviin on määritelty Kansallisgalleriaa koskevassa asetuksessa (1074/2013).

Sinulta odotamme näkemystä näyttelyohjelmien rakentamisesta ja yleisösuhteen kehittämisestä. Lisäksi sinulla on näkemystä valtion omistuksessa olevan Kansallisgallerian taidekokoelman täydentämisestä, siten että sen edustavuus Suomen merkittävimpänä kokoelmana säilyy.

Arvostamme edellä mainitun lisäksi erityisesti sisältötuotannon ja henkilöstöjohtamisen kokemusta, taitoa yhteistyökumppani- ja rahoittajaverkoston rakentamisessa ja ylläpidossa. Lisäksi arvostamme talouden ja hallinnon osaamista sekä kykyä hallita kokonaisuuksia. Kansallisgallerian arvot: yhdessä, avoimesti ja asiantuntevasti, kuvaavat sinun työskentelyäsi.
Tarjoamme mahdollisuuden tulla johtamaan ja kehittämään Suomen tunnetuimpia museobrändejä, suosituimpia vierailukohteita ja merkittävintä taidekokoelmaa. Työssäsi saat toteuttaa kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä sisältöjä ja projekteja. Työhösi saat tukea Kansallisgallerian muilta museoilta, kokoelmahallinta-, palvelu- ja talousosastoilta sekä koko Kansallisgallerian työyhteisöltä.
Tehtävät täytetään viiden vuoden määräajaksi aikavälille 1.1.2024-31.12.2028 (Ateneum) ja 1.6.2024-31.5.2029 (Kiasma).

Lisätietoja: pääjohtaja Kimmo Levä, 050 911 3884. Soittoajat: 29.6. klo 10-12, 7.8. klo 14-17 ja 14.8. klo 13-16.

Odotamme hakemuksia molempiin tehtäviin palkkatoiveineen 23.8.2023 klo 16 mennessä. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen kimmo.leva at kansallisgalleria.fi. Otsikkokenttään tulee laittaa merkintä ”museonjohtaja Ateneum/Kiasma”. Tehtävään voidaan valita myös henkilö, joka ei ole jättänyt hakemusta.

Museonjohtajat valitsee Kansallisgallerian hallitus.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Kimmo Levä
kimmo.leva at kansallisgalleria.fi
050 911 3884


Ilmoitus vanhenee: 23.8.2023 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kansallisgalleria-hakee-museonjohtajia-ateneumin-taidemuseolle-ja-nykytaiteen-museo-kiasmalle/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko