[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Museotoimenjohtaja Kokkolaan

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Helmi 6 15:11:28 EET 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Museotoimenjohtaja Kokkolaan
--------------------------------------------
Kokkolan kaupungin sivistystoimi hakee museotoimenjohtajaa vakinaiseen virkasuhteeseen 1.9.2023 alkaen.
Kokkolan museopalvelujen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa ymmärrystä kulttuuriperinnön ja taiteen merkityksestä niin Kokkolassa kuin Keski-Pohjanmaan alueella. Museotoiminnan sisällöillä on keskeinen asema yli 400-vuotiaan sivistyskaupunki Kokkolan vetovoimaisuuden vahvistajana. Kaupungin ainutlaatuinen kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava kulttuurihistoriallinen profiili tuottaa erinomaisia aineksia elinvoiman tueksi myös aluetalouden kannalta. K.H.Renlundin museon tehtävänä on tallentaa, ylläpitää, vaalia ja tuotteistaa tätä kulttuurista pääomaa sekä edistää sen saavutettavuutta ja vaikuttavuutta niin omalla toiminnallaan kuin kumppanina erilaisissa yhteyksissä. Osana valtakunnallista kulttuuriperintövastuuta K.H.Renlundin museo toimii alueellisena vastuumuseona Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Erityisprofiilinsa osalta museo hallinnoi Fennoskandian merkittävintä marginaalisen taiteen kokoelmaa. Siten museo tarjoaa palveluitaan sekä alueellisille, kansallisille että kansainvälisille yleisöille.
Museotoimenjohtaja vastaa kaupungin museopalvelujen vastuualueen johtamisesta ja kehittämisestä sekä toimii K.H.Renlundin museon johtajana ja kaupungin sivistystoimen johtoryhmän jäsenenä. Viran hoitamiseen kuuluvat vastuualueen johtaminen, noin 19 henkilön työyhteisön henkilöstöjohtaminen, talousarvion valmistelu- ja seurantavastuu sekä museotoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen ja ulkoisten verkostojen ylläpito.
Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, minkä lisäksi edellytämme johtamisosaamista, vahvaa museoalan tuntemusta ja ymmärrystä kulttuurilaitosten toiminnan luonteesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi visionäärisyyttä ja kehittämishakuisuutta, oma-aloitteista työotetta, organisointikykyä sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Hakijalle eduksi luetaan julkishallinnon tuntemus, henkilöstöhallinnon kokemus sekä kokemus monialaisesta sidosryhmäyhteistyöstä.
Hakijalta edellytetään hyvää suomen ja ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä työskennellä myös englannin kielellä. Muu kielitaito katsotaan eduksi.
Tehtävän palkkaus määräytyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.
Valitun on ennen vaalin vahvistamista toimitettava työterveyslääkärin lausunto terveydentilastaan (sis. huumausainetestin). Toistaiseksi täytettävien virkojen osalta noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.
Pyydämme jättämään sähköisen hakemuksen 28.2.2023 klo 23.59 mennessä www.kuntarekry.fi-sivujen kautta sekä liittämään hakemukseen kelpoisuutta osoittavat tutkintotodistukset. Mikäli hakijalla ei ole mahdollisuutta jättää sähköistä hakemusta, voi kirjalliset hakemukset toimittaa os. Kokkolan sivistyskeskus, Kauppatori 5, 67100 Kokkola.
Lisätietoja
museotoimenjohtaja Kristina Ahmas puh. 044 7809 574, s-posti etunimi.sukunimi(at)kokkola.fi.
sivistysjohtaja Terho Taarna puh. 044 7809 254, s-posti etunimi.sukunimi(at)kokkola.fi.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
kristina.ahmas at kokkola.fi


Ilmoitus vanhenee: 28.2.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museotoimenjohtaja-kokkolaan/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola


Lisätietoja postituslistasta H-verkko