[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Museopuutarhuri Turun museokeskukseen

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Huhti 26 13:26:09 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Museopuutarhuri Turun museokeskukseen
--------------------------------------------
Avoin työpaikka: Museopuutarhuri Turun museokeskukseen

Museopuutarhurin tehtävänä on Turun museokeskuksen museokohteissa olevien kulttuurihistoriallisten puutarhojen hoitaminen ja hoitosuunnitelmien tekeminen sekä puutarhasuunnittelu. Puutarhan hoitokohteita on Kuralan Kylämäen, Luostarinmäen museokorttelin, Apteekkimuseon ja Qwenselin talon museoiden ympäristöissä. Hoitoon liittyy myös siementen hankinta, esikasvatus ja taimien istutus. Tehtävänä on puutarhojen kevät-, kesä- ja syystöiden tekeminen ja organisointi. Organisointiin liittyy myös kausityöntekijöiden perehdytys ja työn ohjaus.

Museon kasvikokoelmat muodostuvat elävistä kasveista. Museopuutarhurin tehtäviä ovat kasvikokoelmiin kuuluvien kasvien inventointi ja historiatiedon kartoittaminen sekä digitointi kokoelmajärjestelmään. Kokoelmien kartuttamiseen liittyen museopuutarhurin tehtävänä on alueelle tyypillisten perinnekasvien hankinta ja erilaisten kasvikeräysten järjestäminen. Tärkeä tehtäväkokonaisuus on Kuralan Kylämäessä viljeltyjen Luonnonvarakeskuksen kasvigeenivarakokoelmien ylläpitäminen, hoito, suojelu ja raportointi.

Työ pitää sisällään myös perinteisten puutarhaympäristöjen säilyttämiseen ja hoitoon liittyvää neuvontaa ja tiedon tuottamista ja jakamista mm. opastusten, blogien, artikkeleiden ja esitelmien sekä erilaisten tapahtuminen välityksellä. Tämä tiedon välittämiseen liittyvä työ museoille ja laajalle yleisölle on osa museokeskuksen toimintaa alueellisena vastuumuseona Varsinais-Suomen alueella.

Museokeskuksen Ekokompassin ympäristöohjelman mukaisesti on jatkossa tarkoitus, että museopuutarhaistutuksissa suositaan pölyttäjäystävällisiä kasveja ja selvitetään alueiden käyttöä mahdollisina uusina monimuotoisuutta edistävinä viheralueina ja otetaan potentiaalisia alueita käyttöön. Nämä suunnitelmat ovat museopuutarhurin tehtäviä.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ammatillinen koulutus sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Museopuutarhurilta vaaditaan perehtyneisyyttä puutarhahistoriaan ja kulttuurihistoriallisiin kasveihin ja niiden hoitamiseen sekä kykyä välittää osaamistaan ja tietoja.

Hakuaika päättyy 15.5.2023 klo 15:00.
Hae työpaikkaa: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museopuutarhuri-tku00-44-101-23/

Lisätiedot:
Paula Saarento, paula.saarento at turku.fi, puh. 040 707 5104
Turun museokeskus
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Paula Saarento
paula.saarento at turku.fi
040 707 5104


Ilmoitus vanhenee: 15.5.2023 klo 15:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museopuutarhuri-turun-museokeskukseen/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko