[H-verkko] Arvosteltavaksi: Syksyn niin & näin -kirjoja

Mikko Saira mivasa at utu.fi
Ti Huhti 11 15:45:46 EEST 2023


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.

***


FILOSOFISEN AJATTELUN OPAS

Julian Baggini
(How to Think Like a Philosopher, 2023)
Suom. Tapani Kilpeläinen

Filosofisen ajattelun opas neuvoo yleistajuisesti ja tosimaailman esimerkein, miten rationaalisesta ja tasapuolisesta ajattelusta tulee tapa.

TIETO IHMISEN JÄLKEEN
Rosi Braidotti
(Posthuman Knowledge, 2019)
Suom. Kaisa Kortekallio

Tieto Ihmisen jälkeen esittää kriittisen, feministisestä ja uusmaterialistisesta ajattelusta ammentavan posthumanistisen näkemyksen ihmistieteiden paikasta teknologian, kapitalismin ja ympäristötuhon läpäisemässä yhteiskunnassa.

KAIKKI ELÄVÄT JA KUOLLEET
Hayley Campbell
(All the Living and the Dead, 2022)
Suom. Tapani Kilpeläinen

Hayley Campbell on haastatellut oikeuspatologeista haudankaivajiin ihmisiä, jotka ovat päivittäin tekemisissä kuoleman kanssa. Mitä kuolemasta paljastuu? Miten kuolematyö muuttaa ihmistä?


PELIEN FILOSOFIA. TOIMIJUUS TAITEENA
C. Thi Nguyen
(Games. Agency as Art, 2020)
Suom. Tapani Kilpeläinen


Pelien filosofia on yhdysvaltalaisfilosofin palkittu esitys siitä, mikä tekee peleistä kokonaan omaleimaisen taidemuotonsa. Kirjassa arvioidaan myös niin pelien vahvuuksia kuin vaarojakin.


***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.


Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20230411/1678e621/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko