[H-verkko] Artikkelipyyntö: CfP: Suomen Lääketieteen Historian Seuran Syysseminaari

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Syys 19 10:46:07 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
CfP: Suomen Lääketieteen Historian Seuran Syysseminaari
--------------------------------------------
Suomen Lääketieteen Historian Seura järjestää tiistaina 29.11.2022 Syysseminaarin Tieteiden talolla (sali 505, Kirkkokatu 6, Helsinki) kello 10–19. Puhujiksi seminaariin ovat tervetulleita kaikki lääketieteen, terveyden ja tautien historian tutkijat, niin humanistisilta kuin luonnontieteellisiltäkin tieteenaloilta.

Kahden vuoden tauon jälkeen kuudetta kertaa järjestettävän Syysseminaarin tarkoituksena on kerätä yhteen alan tutkijoita ja toimia foorumina tieteelliselle keskustelulle. Seminaari kokoaa yhteen lääketieteen historian monitieteisen tutkimuskentän edustajia korkeatasoisten esitelmien, kannustavan ilmapiirin ja avoimen keskustelun merkeissä. Pyrkimyksenä on luoda mahdollisuuksia poikkitieteelliselle kommunikaatiolle, ajatustenvaihdolle sekä kontaktien muodostamiselle.

Seminaariesitelmät voivat käsitellä esimerkiksi seuraavia aihepiirejä:

- Oppihistoria ja tieteen historia

- Ihmisten ja eläinten tautien historia

- Kansanterveyden historia

- Terveydenhuollon historia

- Sairastamisen historia

- Paleopatologinen tutkimus

- Farmasian historia

Seminaariesitelmien aiheet voivat liittyä mihin tahansa aikakauteen ja käsitellä myös poikkitieteellisten tutkimusalojen metodologiaa, kysymyksenasetteluja tai lähdemateriaaleja. Esitelmän voi pitää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, ja seminaaritilassa on käytettävissä tavanomaiset tietotekniset apuvälineet. Esitelmien pituus on 40 minuuttia, josta 30 minuuttia on varattu itse esitelmään ja loput 10 minuuttia kysymyksille ja keskustelulle. Pyydämme kiinnostuneita toimittamaan esitelmäehdotuksensa otsikon ja abstraktin (enintään 200 sanaa) viimeistään maanantaina 19.10.2022 sähköpostitse osoitteeseen suomenlhs[at]gmail.com. Otamme yhteyttä puhujiksi valittuihin lokakuun loppuun mennessä.

Syysseminaari on avoin kaikille lääketieteen historiasta kiinnostuneille. Tervetuloa!
--------------------------------------------
Lisätietoja:
suomenlhs at gmail.com


Ilmoitus vanhenee: 19.10.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/cfp-suomen-laaketieteen-historian-seuran-syysseminaari/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko