[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Kauppiaita ja johtajia, vähemmistöjen edustajia, pakolaisia — Venäjänkieliset Suomessa historian ja nykyhetken valossa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Marras 14 10:43:37 EEST 2022


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Kauppiaita ja johtajia, vähemmistöjen edustajia, pakolaisia — Venäjänkieliset Suomessa historian ja nykyhetken valossa

31.10.2022 klo 17:00 -  klo 18:30 Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali & striimi https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=T%C3%B6%C3%B6l%C3%B6nlahdenkatu+4%2C+00100+Helsinki%2C+Suomi
Tapahtuma verkossa
--------------------------------------------
KESKUSTELUTILAISUUS 31.10.2022 / HELSINKI & STRIIMI

Suomen ja Venäjän välisellä liikkuvuudella on pitkä historia. Suomen suuriruhtinaskunnan aikana Suomeen hakeutui Venäjän monietnisestä keisarikunnasta muun muassa kauppiaita, sotilaita sekä uskonnollisia vähemmistöjä ja poliittisia pakolaisia. Merkittävät yhteiskunnalliset mullistukset, kuten Venäjän vallankumous vuonna 1917 ja Neuvostoliiton hajoaminen 1990-luvun alussa ovat myös johtaneet Suomeen kohdistuviin muuttoaaltoihin.

Nykyään venäjänkieliset ovat Suomen suurin vieraskielinen ryhmä. He ovat moninainen joukko niin kansalaisuuksiensa kuin taustojensa puolesta. Myös tänä päivänä joukkoon mahtuu niin maassa syntyneitä kuin maahan muuttaneita sekä poliittisia pakolaisia ja erilaisten vähemmistöjen edustajia.

Tervetuloa Historioitsijat ilman rajoja -järjestön keskustelutilaisuuteen 31.10. tarkastelemaan miltä Suomen ja venäjänkielisten maiden välinen liikkuvuus näyttää historiallisessa valossa. Tutustumme nykyisiin Suomen venäjänkielisiin ja pohdimme miten maailmanpolitiikan tapahtumat ovat vaikuttaneet liikkuvuuteen ennen – sekä tässä hetkessä kun Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Keskustelijoina ovat Cultura-säätiön ohjelmajohtaja Eilina Gusatinsky, Venäjän kielen ja kulttuurin professori Sanna Turoma, kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen sekä FT, Minerva-kustannuksen kustantaja Outi Karemaa. Moderaattorina toimii Tallinnan yliopiston vanhempi tutkija Mila Oiva.

Tilaisuus pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa (osoite: Töölönlahdenkatu 4) maanantaina 31.10. klo 17-18.30. Tilaisuus on avoin kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tilaisuus striimataan Historioitsijat ilman rajoja -järjestön Youtube-kanavalle. Linkki striimin seuraamiseen lisätään tapahtumasivulle ennen tilaisuutta.

Tervetuloa!


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Hedman Heta
heta.hedman at hwb.fi
0406608979
https://historianswithoutborders.fi/venajankieliset-suomessa-historian-ja-nykyhetken-valossa/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/kauppiaita-ja-johtajia-vahemmistojen-edustajia-pakolaisia-venajankieliset-suomessa-historian-ja-nykyhetken-valossa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko