[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Finlands fotografiska museum söker två svenskspråkiga guider

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Loka 22 14:50:33 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Finlands fotografiska museum söker två svenskspråkiga guider
--------------------------------------------
Finlands fotografiska museum är Europas äldsta fotomuseum och ett riksomfattande specialmuseum för fotografi och fotokultur. Vi finns på Kabelfabriken i Helsingfors och i augusti 2020 öppnade vi en ny utställningslokal på bottenvåningen av Kämp-gallerian.

Finlands fotografiska museum söker två svenskspråkiga guider

Konsttestarna är ett nationellt program i konstfostran. Programmet riktar sig till åttondeklassare och våren 2023 kommer sammanlagt 800 svenskspråkiga skolelever att besöka Finlands fotografiska museum genom Konsttestarna.

Under rundan med Konsttestarna (längd ca 90 min) använder vi oss av guidningsmetoder som baserar sig på grupporienterade aktiviteter och interaktion. Syftet med guidningarna är att modigt experimentera och att lyfta fram elevernas erfarenhet av delaktighet i centrum. Utgångspunkten är att aktivera Konsttestarnas eget förhållande till empati och förmågan att föreställa sig hur någon annan känner. Som metoder för skapandet används fotografering och berättelser, som enligt forskning har visat sig öka förmågan för empati. Berättelserna plockas både ur utställningarnas konstverk och ur texter som eleverna producerar. Fotouppgifterna kombineras med skrivande, diskussion och fantasi/simulering, där eleverna får träna på att verbalisera en konstupplevelse.

Huvudguidens uppgift är att planera Konsttestarna-gruppernas besök och att leda verksamheten på svenska. Du planerar strukturen för besöket i samarbete med museilektorn och leder 50 % av alla grupper som besöker museets utställningar. Arbetet sker på freelance-basis under perioden 1.2-12.5.2023. Planeringsarbetet (30h) sker i februari-mars 2023 och de 90 minuter långa Konsttestarna-besöken ordnas 11.4-12.5.2023 ti-fre mellan kl. 9-14. Timantalet varierar på veckobasis. I arbetet ingår orientering på plats.

Av dig önskar vi lämplig arbetserfarenhet eller studier i t.ex. konsthistoria, bildkonst eller konstfostran. Du har erfarenhet av att leda grupper samt gillar att jobba med unga. Erfarenhet inom museibranschen ser vi som en fördel. Museets värderingar diskuterande, visionär, ansvarsfull och sakkunnig hoppas vi att även beskriver ditt förhållningssätt till arbetet.

Vi erbjuder dig en grundlig orientering till arbetsuppgiften samt ett intressant och mångsidigt jobb, där du har möjlighet att jobba med konst i en foto- och fotokonstspecialorganisation.

En fritt formulerad ansökning med CV kan skickas per e-post som en PDF-fil till adressen fmp at fmp.fi (rubrik: "huvudguide") senast 4.12. Intervjuerna hålls 12.-16.12.2022.

Mer info fås av intendenten för publikarbete Erja Salo tel +358 44 2706216 (telefontid 24.11 kl. 9-10 och 1.12. kl. 14.30-15.30) och museilektor Kastehelmi Korpijaakko tel +3585775742 (29.11. kl. 11-12)
--------------------------------------------
Lisätietoja:
fmp at fmp.fi


Ilmoitus vanhenee: 4.12.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/finlands-fotografiska-museum-soker-tva-svensksprakiga-guider/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko