[H-verkko] Työpaikkailmoitus: HAM Helsingin taidemuseoon kaksi uutta johtajaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Loka 21 18:34:46 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
HAM Helsingin taidemuseoon kaksi uutta johtajaa
--------------------------------------------
HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen suosituimmista museoista. Tule johtamaan HAMista entistäkin vaikuttavampi taidemuseo, joka puhuttelee ja osallistaa kaupunkilaisia ja kaupungissa vierailevia kansainvälisellä näyttelyohjelmistollaan sekä merkityksellisellä toiminnallaan.
Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt HAM Helsingin taidemuseon toiminnan ja henkilöstön siirtämisestä 1.1.2023 alkaen HAM Helsingin taidemuseosäätiöön, osaksi kaupunkikonsernia. Säätiön tavoitteena on taidemuseon vaikuttavuuden kasvattaminen kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tarkoituksena nykyaikaisen ja arvostetun taidemuseon kehittäminen sekä Helsingin vetovoimaa vahvistavien kuvataidehankkeiden, kuten Helsinki Biennaalin, toteuttaminen. Säätiö huolehtii helsinkiläisten taidekokoelmasta, yli kymmenentuhannen teoksen turvallisesta säilyttämisestä ja ylläpidosta, sekä kokoelman kartuttamisesta ja esittelystä eri kohteissa. Julkista taidetta kaupungin ulko- ja sisätiloissa hallinnoidaan yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Taidemuseosäätiö on asiantuntijaorganisaatio, joka täyttää alueelliselle vastuumuseolle säädetyt kriteerit.
HAM Helsingin taidemuseon toimitilat ja näyttelytilat ovat Tennispalatsissa. Nykyisen johtajan eläköityessä ja siirryttäessä säätiöön HAM hakee kahta uutta johtajaa, alkaen vuoden 2023 alusta sopimuksen mukaan.

Taidemuseon johtaja
Viiden vuoden kaudelle määräaikaiseen työsuhteeseen, jota voidaan jatkaa toiselle kaudelle.
Taidemuseon johtajana vastaat taidemuseon strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta, museon taloudesta ja sen kehittämisestä, sekä johdat kaikkea sisältötoimintaa ja tukipalveluita yhdessä päälliköiden ja esihenkilöiden kanssa. Olet myös vastuussa valtionosuuksien ja ulkopuolisen rahoituksen hankinnasta yhdessä hallintojohtajan kanssa.  Taidemuseon johtaja toimii säätiön hallituksen alaisuudessa.
Taidemuseon johtajana olet inspiroiva suunnannäyttäjä, tunnet hyvin kuvataiteen kentän ja olet kansainvälisesti verkostoitunut. Johtamisfilosofiasi on vahva ja edustat HAMia koko persoonallasi. Sinulla on kokemusta tuloksellisesta ja taloudellisesti kestävästä taideorganisaatioiden ja asiantuntijoiden johtamisesta. Innostut haasteista ja sinulla on näyttöä laajojen ja vaativien hankkeiden läpiviemisestä.
Tehtävän vaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä suomen ja englannin sekä tyydyttävä ruotsin kielitaito, muu kielitaito katsotaan eduksi.

Hallintojohtaja
Vakituiseen työsuhteeseen.
Hallintojohtajana vastaat taidemuseon taloudesta ja hallinnosta, HR-toiminnoista, tietohallinnosta, lakiasioista sekä kiinteistö- ja turvallisuusasioista. Olet myös vastuussa valtionosuuksien ja ulkopuolisen rahoituksen hankinnasta yhdessä taidemuseon johtajan kanssa. Hallintojohtajan esihenkilö on taidemuseon johtaja.

Hallintojohtajana olet kokenut, hyvän hallintokulttuurin ja taloushallinnon ammattilainen, joka tuntee kulttuurisektorin haasteet. Sinulla näyttöä tuloksellisesta varainhankinnasta, organisaatioiden ja projektien johtamisesta, prosessien kehittämisestä muuttuvassa toimintaympäristössä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Olet näkemyksellinen ja ratkaisukeskeinen, arvopohjainen johtaja asiantuntijoille.
Tehtävän vaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä suomen ja englannin kielitaito, muu kielitaito katsotaan eduksi.
Rekrytoinnissa HAM Helsingin taidemuseosäätiötä avustaa Odgers Berndtson. Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen johanna.togneri at odgersberndtson.fi, viimeistään 4.12.2022. Lisätietoja tehtävästä antaa Sami Erviö, Partner, Odgers Berndtson, p. 050-2821.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
johanna.togneri at odgersberndtson.fi


Ilmoitus vanhenee: 4.12.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/ham-helsingin-taidemuseoon-kaksi-uutta-johtajaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko