[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kuraattori Suomen valokuvataiteen museoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke toukokuu 11 12:38:19 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kuraattori Suomen valokuvataiteen museoon
--------------------------------------------
Kuraattori Suomen valokuvataiteen museoon
Suomen valokuvataiteen museo on aktiivinen, kansainvälisesti toimiva asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää ja vaalia valokuvataidetta ja valokuvakulttuuria. Museo on valokuvan valtakunnallinen erikoismuseo.

Etsimme kuraattoria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen toimialueena museon näyttelytoiminta. Tehtävään valittavalta edellytämme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. valokuvan, taidehistorian, yhteiskuntatieteiden, kuratoinnin tai vastaavan alalta) sekä valokuva-alan laajaa tuntemusta ja uteliaisuutta valokuvan nykykäytäntöjä kohtaan. Edellytämme myös käytännössä osoitettua tuotannollista osaamista, kokemusta näyttelytoiminnasta ja yhteistyötaitoja. Arvostamme hyviä projektinhallinnan taitoja sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja. Hakijalla tulee olla vähintään hyvä suomen tai englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito.  Ei-suomea taitavalta hakijalta edellytämme sitoutumista suomen kielen opiskeluun työssä tarvittavan kielitaidon kehittämiseksi.

Työtehtäviin kuuluu näyttelyihin liittyvät monipuoliset kuratoriaaliset ja tuotannolliset tehtävät, kuten esimerkiksi yhteydenpito taitelijoihin ja valokuvaajiin, logistiikka, näyttelytilasuunnittelu ja tekstien tuotanto yhdessä näyttelytiimin kanssa sekä projektin hallinta. Kuraattori osallistuu näyttelyohjelmiston suunnitteluun ja toteutukseen osana näyttelytiimiä.

Rohkaisemme erityisesti hakijoita, jotka kokevat kuuluvansa vähemmistöasemaan.

Valokuvataiteen museo tarjoaa mahdollisuuden osallistua näyttelytoiminnan rakentamiseen ja kehittämiseen, innostavan ja keskustelevan työilmapiirin, kahden pääkaupungissa sijaitsevan näyttelytilan energiaa sekä museon yhteistyötahojen ja -verkostojen kautta aitiopaikan kansainväliselle valokuvataiteen kentälle.

Haastattelut tehdään viikoilla 22 ja 23. Työsuhde alkaa 15.8. 2022 tai sopimuksen mukaan. Palkka on 2800-2950 e/kk. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen lähetetään 30.5.2022 mennessä yhtenä pdf-tiedostona sähköpostilla osoitteeseen fmp at fmp.fi (viestin aihekenttään "kuraattorihakemus").

Lisätietoja: Tiina Rauhala puh. +358 40 159 5968, ma-ti klo 10-15.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Tiina Rauhala
fmp at fmp.fi
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi

Ilmoitus vanhenee: 30.5.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kuraattori-suomen-valokuvataiteen-museoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko