[H-verkko] Muut ilmoitukset: Akavan historiahanke: ilmoita kiinnostuksesi

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Kesä 9 15:10:38 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi muut ilmoitukset: 
--------------------------------------------
Akavan historiahanke: ilmoita kiinnostuksesi
--------------------------------------------
Vuosi 2025 on Akavan 75-vuotisjuhlavuosi. Akavan hallitus on päättänyt viime vuoden lopulla erityisen historiahankkeen tekemisestä. Historiahankkeeseen liittyvän teoksen tulee olla valmis syksyllä 2025.

Akavan historiahankeen toteutusta ohjaa erityinen historiatoimikunta. Sen jäseninä on sekä historiatieteen edustajia että Akava-yhteisön toimijoita. Historiatoimikunnan tärkeimpänä tehtävänä on arvioida hankkeen toteuttamista. Tässä hankkeen toteuttamisella tarkoitetaan tutkimuksen tekemistä Akavan historiasta. Tutkimuksen painopiste alkaisi 1990-luvulta, sillä olemassa on jo aiemmin tehtyjä tutkimuksia (kts. jäljempänä).

Tässä vaiheessa kartoitamme kiinnostusta Akavan historian tekemisestä. Kiinnostus tulee osoittaa vapaamuotoisella ilmoituksella sekä siihen liittyvillä perusteluilla (kokonaispituus yhteensä enintään kaksi sivua). Perusteluissa tulisi olla joitakin näkökulmia tutkimuskysymyksistä, tutkimusmetodeista, teoksen laajuudesta ja ajallisesta ulottuvuudesta. Kyseessä ei ole kuitenkaan tutkimussuunnitelman laatiminen.

On ymmärrettävää, että potentiaalisilla henkilöillä on erilaisia voimassa olevia sitoumuksia. Niiden vaikutus historiateoksen tekemisen aikatauluun tulee sisällyttää myös vastaukseen.

Pyydämme toimittamaan vastauksen kiinnostuksesta toteuttaa Akavan historiahanke viimeistään 19.8.2022 mennessä johtaja Pekka Piispaselle. Vastaus tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen pekka.piispanen at akava.fi. Asiasta voi tiedustella minulta myös puhelimitse (040 544 0302).

Ystävällisin terveisin Akava ry

Pekka Piispanen, johtaja, vaikuttaminen

Akavan historiatoimikunnan puheenjohtaja
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Pekka Piispanen
pekka.piispanen at akava.fi
https://akava.fi/keita-olemme/toiminta/historiaa/

Ilmoitus vanhenee: 19.8.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/akavan-historiahanke-ilmoita-kiinnostuksesi/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko