[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kokoelma-amanuenssi valtakunnalliseen erä- ja luontokulttuurimuseoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Kesä 6 13:04:35 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kokoelma-amanuenssi valtakunnalliseen erä- ja luontokulttuurimuseoon
--------------------------------------------
Suomen uuden, valtakunnallisen erämuseon sijaintipaikaksi on valittu Imatra, jonka nykyinen kaupungintalo muutetaan uusiokäyttöön. Vuoksen varrelle luodaan kunnianhimoinen, kansainvälisestikin vetovoimainen ja yhteiskunnallisesti vaikuttava Suomen erä- ja luontokulttuurin kokemisen ja esittelyn keskus. Museo käsittelee suomalaisten kulttuuriekologista suhdetta luontoon metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn, marjastuksen ja muun luonnon virkistyskäytön näkökulmasta.

Nyt on alkamassa erämuseon kahden vuoden käynnistyshanke. Sen tuloksena syntyy museon toimintakonsepti ja perustamiseen tarvittavat asiakirjat ja suunnitelmat, joiden perusteella voidaan tehdä museon toteutuspäätös. Suomen Erämuseosäätiö johtaa hanketta ja ylläpitää jatkossa museota Imatralla. Lisätietoja osoitteessa www.eramuseo.fi.

Haemme nyt uuden valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon kokoelma-amanuenssia.

Erä- ja luontokulttuurimuseo on Imatralle perustettava uusi valtakunnallinen toimija, joka tarvitsee toimintansa perustaksi vaikuttavat museokokoelmat, hyvän kokoelmahallinnan sekä kokoelmien tallennusta, hallintaa, hoitoa ja käyttöä ohjaavan ajanmukaisen kokoelmapolitiikan. Kokoelmat kertovat ihmisen luontosuhteesta ja sen ilmenemismuodoista menneisyydestä nykypäivään. Ne muodostuvat useista vanhoista kokoelmista, mutta edellyttävät myös uusien teemojen tallennustyötä ja TAKO-yhteistyötä kokoelmien täydentämiseksi.

Erä- ja luontokulttuurimuseon kokoelma-amanuenssina pääset mukaan ainutkertaiseen museon ja museokokoelman perustamisprojektiin ja innovatiiviseen projektitiimiin. Kokoelmapolitiikan kirjoittajana olet vaikuttamassa uuden valtakunnallisen museon konseptiin ja perustaan. Tehtävä on määräaikainen (noin kaksi vuotta) ja projektiluontoinen, mutta se voi johtaa myös pidempään työsuhteeseen.

Olet kokoelmatyön kokenut ammattilainen tai haastavaa kokoelmaprojektia etsivä kehittäjä. Innostut uuden rakentamisesta ja olet oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen ja kehittämisorientoitunut. Hallitset museoiden kokoelmahallinnan kokonaisuuden. Erä- ja luontokulttuurin teemat kiinnostavat sinua. Sinulla on museoalalle soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä museologian opintoja tai vahvaa museotyökokemusta.
Paikka täytetään 1.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Erä- ja luontokulttuurimuseon projektitilat sijaitsevat Imatralla, mutta myös etätyö on mahdollista sopimuksen mukaan.

Hae tehtävää rekrytointikumppanimme sivujen www.experis.fi kautta liittämällä ansioluettelosi ja hakemuksesi palkkatoiveineen kyseiseen tehtävään viimeistään 12.6.2022 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Senior Consultant Tiina Venäläinen, puh. 050 300 4372 tai tiina.venalainen at manpowergroup.fi  ja 6.6. jälkeen Recruitment Consultant Laura Soininen, puh. 040 193 6742 tai laura.soininen at manpowergroup.fi
--------------------------------------------
Lisätietoja:
tiina.venalainen at manpowergroup.fi


Ilmoitus vanhenee: 12.6.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kokoelma-amanuenssi-valtakunnalliseen-era-ja-luontokulttuurimuseoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko