[H-verkko] Artikkelipyyntö: Museologian seminaari 2022: Muodonmuutoksia

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Helmi 21 09:16:35 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Museologian seminaari 2022: Muodonmuutoksia
--------------------------------------------
ESITELMÄKUTSU / CALL FOR PAPERS


Museologian seminaari 2022: Muodonmuutoksia

Jyväskylän yliopisto 21.-22.4.2022 (Zoom-seminaari)

Koronapandemia on kriisi, joka uhkaa vakiintuneita toiminta- ja ajattelumallejamme niin yksilöllisellä kuin yhteiskunnallisella tasolla. Myös museoilta odottamaton tilanne sulkuineen ja rajoituksineen on edellyttänyt uusien ratkaisujen etsimistä yleisötyöhön. Toisaalta perinteinen läsnäolo on pitänyt pintansa, ja museot näyttäytyvät valovoimaisina lohdun ja elämysten tuojina myös isojen muutosten keskellä: vaikka käyntimäärät Suomen museoissa ovat poikkeusoloissa laskeneet, myös kävijäennätyksiä on raportoitu, ja Museokorttia on uusittu ahkerasti. Samalla museoinstituutio katsoo jo tulevaisuuteen, pandemian tuolle puolen, toteuttaessaan tehtäväänsä kivuliaidenkin murrosten tallentajana.

Seminaarin tavoitteena on pohtia museoiden toimintaa ja yhteiskunnallista roolia poikkeusaikana. Pyydämme puheenvuoroja esimerkiksi seuraavista aiheista:

 	Museot ja "uusi normaali". Pakottaako pandemia museot miettimään uusiksi omaa tehtäväänsä ja identiteettiään? Onko paluuta "vanhaan normaaliin"? Millainen on museo tulevaisuudessa?
 	Miten museot ovat kehittäneet palveluitaan etäaikana? Miten ja millaisia museoelämyksiä yleisölle on etäaikana tarjottu?
 	Saavutettavuus ja yhdenvertaisuus poikkeusaikana. Miten vastataan erityisryhmien tarpeisiin?
 	Etäajan haasteet ja mahdollisuudet. Miten etä muuttaa museokokemusta? Mitä hyviä käytänteitä poikkeusajalta voi jäädä?
 	Miten museot ovat tallentaneet korona-ajan poikkeusoloja? Millaisin keinoin museot välittävät ja opettavat meille ja tuleville sukupolville historiallisen käännekohdan tuntoja?
 	Miten museot voivat tukea ihmisten hyvinvointia kriiseissä?
 	Ehdota omaa aihettasi

Puheenvuorot voivat pohtia edellä mainittuja aiheita abstraktilla tasolla ja/tai esitellä käytännön sovelluksia.

Puheenvuoroehdotukset lähetetään torstaihin 17.3.2022 mennessä osoitteeseen tiedotus.seminaari at gmail.com. Puheenvuoron pituus on 20-30 minuuttia, ja niiden yhteyteen on varattu aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti. Puheenvuoroehdotuksen abstraktin pituus on n. 250 sanaa, ja sen tulee olla Word- tai PDF-tiedostona.

Tapahtuma järjestetään etänä Zoom-alustalla 21-22.4.2022.

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen museologian oppiaineen opiskelijoiden järjestämä vuotuinen seminaari järjestetään nyt 26. kertaa. Seminaarin takana on museologian, taidehistorian, taidekasvatuksen ja kirjallisuuden ainejärjestö Corpus ry. Seminaari toteutetaan yhteistyössä ICOM Finlandin ja Museoalan ammattiliiton (MAL) kanssa.

Ystävällisin terveisin,

Museologiaseminaarin työryhmä

 

#museologiaseminaari2022

https://www.facebook.com/museologianseminaari22

https://www.instagram.com/museologianseminaari

https://twitter.com/muodonmuutoksia

 

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
tiedotus.seminaari at gmail.com


Ilmoitus vanhenee: 31.3.2022

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museologian-seminaari-2022-muodonmuutoksia/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko