[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Museonjohtajan virka Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Helmi 11 16:20:32 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Museonjohtajan virka Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa
--------------------------------------------
Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa on haettavana museonjohtajan virka.

Museonjohtaja työskentelee kulttuurihistoriallisen museotoiminnan, kulttuuriperintötyön ja rakennetun kulttuuriympäristön johtavana asiantuntijana Pohjois-Savon alueellisessa vastuumuseossa. Museo toimii rakennetun ympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijaviranomaisena maakunnassa sekä kehittää ja edistää alueen museotoimintaa. Museolla on mittavat, noin 1,5 miljoonan objektin museokokoelmat.

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on osa Kuopion kaupungin museokeskusta, johon kuuluvat myös Kuopion luonnontieteellinen museo ja Kuopion taidemuseo. Museoiden johtajat kehittävät museopalveluita yhteistyössä ja osana Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palveluita. Museonjohtajat toimivat valtuustokausittain vuorotellen museopalveluista vastaavana museokeskuksen päällikkönä.

Museotoiminnan kehittäminen edellyttää asiakasnäkökulman ja palvelujen saavutettavuuden edistämistä, digitalisaation hyödyntämistä sekä paikallista, alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Näyttelytoiminnan, palveluiden sekä Tiedon ja tarinoiden kortteli Kantin palvelukokonaisuuden kehittäminen yhteistyössä Kuopion luonnontieteellisen museon ja museokeskuksen yhteisen yleisötyön henkilöstön kanssa vaatii museonjohtajalta kokemusta ja asiantuntemusta.

Museonjohtaja johtaa kulttuurihistoriallisen museon sisällöntuotantoa ja kulttuuriympäristötyötä, toimii museon henkilöstön esihenkilönä, vastaa museon kokoelmista, taloudesta sekä museon toiminnasta Kuopion kaupungin museoiden museokohteissa Kuopion museo (yhteistyössä luonnontieteellisen museon museonjohtajan kanssa), Kuopion korttelimuseo ja J.V. Snellmanin kotimuseo.

Viran kelpoisuusvaatimuksia ovat toimialaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, vahva kokemus kulttuurihistorian alan museotoiminnasta, aiempi johtamiskokemus sekä hyvä kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito (suomi ja englanti).

Viran hoidossa tarvitaan hyviä yhteistyötaitoja, esiintymistaitoa ja paineensietokykyä sekä ymmärrystä taloushallinnosta ja museotoiminnan strategisesta kehittämisestä. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää näkemyksellistä museotoiminnan kehittämistä, asiakasnäkökulman ja palveluiden saavutettavuuden edistämistä sekä paikallista, alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Eduksi katsotaan aiempi työskentely alueellisessa vastuumuseossa (tai maakuntamuseossa) sekä kuntaorganisaation tuntemus.

Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä:
Museokeskuksen päällikkö Pertti Renvall, puh. 044 718 2651
Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen, puh. 044 718 2502

Tarkemmat tiedot ja haku:
Museonjohtaja - Kuopion kaupunki - Kuntarekry<https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-397434/>
--------------------------------------------
Lisätietoja:
pertti.renvall at kuopio.fi


Ilmoitus vanhenee: 18.2.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museonjohtajan-virka-kuopion-kulttuurihistoriallisessa-museossa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko