[H-verkko] Muut ilmoitukset: Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailussa tallennetaan tänä vuonna kestävää perintöä

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Elo 17 13:00:49 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi muut ilmoitukset: 
--------------------------------------------
Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailussa tallennetaan tänä vuonna kestävää perintöä
--------------------------------------------
WIKI LOVES MONUMENTS -VALOKUVAUSKILPAILUSSA TALLENNETAAN TÄNÄ VUONNA KESTÄVÄÄ PERINTÖÄ

Minkä rakennuksen tai maiseman sinä haluaisit säilyttää tuleville sukupolville? Miten se on kestänyt aikaa? Entä kaipaatko jotakin paikkaa, joka on jo kadonnut?
Maailman suurin valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments järjestetään jälleen syyskuussa. Tänä vuonna teemana on kestävä kulttuuriperintö. Kilpailu järjestetään Suomessa ja eri puolilla maailmaa 1.-30.9.2022.

Wiki Loves Monuments -kilpailuun voi osallistua valokuvilla, joissa näkyy suojeltu rakennus tai muutoin arvokkaaksi määritelty kulttuuriperintökohde, joka löytyy kilpailun kartalta.

Tänä vuonna Wiki Loves Monumentsin Suomen-kilpailun uutena järjestäjäkumppanina on Euroopan kulttuuriympäristöpäivät. Päiviä voi viettää mielenkiintoisissa yleisötapahtumissa tai osallistumalla Wiki Loves Monuments -kilpailuun.
Lue tiedote: https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/wiki-loves-monuments-valokuvauskilpailussa-tallennetaan-tana-vuonna-kestavaa-perintoa

**************
JÄRJESTÄ WIKI LOVES MONUMENTS -VALOKUVAUSKÄVELY!
Kutsumme kaikki museot järjestämään valokuvauskävelyitä omilla paikkakunnillaan ja ilmoittamaan niitä Kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin.
Valokuvakävelyt ovat erinomainen tapa tehdä osallistavaa nykydokumentointia, lisätä paikkakunnan kulttuuriympäristön arvostusta ja yhteisöllisyyttä sekä koota kulttuuriympäristöön liittyvää elävää perintöä kuvattaviin kohteisiin liittyvien tarinoiden myötä.

Valokuvakävelyn järjestäminen on helppoa
1. Valitkaa kilpailun kartalta jo olevia kohteita ja muita arvokkaita kulttuurihistoriallisia kohteita esimerkiksi paikallisesta rakennusperintöinventoinnista. Jos haluat kartalle uusia kohteita, toimita listaus kohteista osoitteiden, rakennustunnusten ja koordinaattien (WGS-84) Wikimedia Suomelle osoitteeseen kimmo.virtanen at wikimedia.fi<mailto:kimmo.virtanen at wikimedia.fi>
2. Sopikaa kävelylle ajankohta. Ennen syyskuun loppua järjestetyillä kävelyillä otetut kuvat ehtivät osallistua Wiki Loves Monuments -kilpailuun.
3. Ilmoittakaa yleisölle avoin valokuvakävely Euroopan kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin verkkolomakkeella ja kutsukaa osallistujia omissa viestintäkanavissanne.
4. Toivokaa hyvää säätä. Nauttikaa kävelystä, kohteista ja kuvaamisesta.
5. Opastakaa kävelyn lopuksi osallistujia osallistumaan kilpailuun karttasivulta löytyvän Lähetä valokuva! -linkin kautta ja rekisteröitymällä samalla Wikimedia Commonsiin.
Linkit mainittuihin paikkoihin viestin lopussa.

Jälleenvalokuvauskävelyillä näkyy kulttuuriympäristön muutos
Wiki Loves Monumentsin kansalliseen kilpailuun voi osallistua myös kuvaamalla historiallisille kuville pareja, jotka kertovat, miltä kuvauspaikka näyttää nykyään. Jälleenvalokuvauskävelyt on erinomainen tapa tuoda esiin kulttuuriympäristön muutosta. Ohjeita jälleenkuvauskävelyn järjestämiseen löydät esimerkiksi Tuusulan museon Kuvaa uusiksi -reseptistä.

Lisätietoja
Tarkemmat ohjeet kilpailuun osallistumiseen Wiki Loves Monumentsin verkkosivuilta: https://wlm.wikimedia.fi/
Kartta kohteista: https://wlm.wikimedia.fi/kuvattavat-kohteet/
Lisätietoja Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä verkossa: https://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat
tai hanna.p.hamalainen at gov.fi, p. 0400 143 956
Ehdota tapahtumaa Kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin: https://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tapahtumat/Ehdota_uutta_tapahtumaa
Ohjeita valokuvauskävelyn järjestämiseen: https://wlm.wikimedia.fi/valokuvakavelyt/
Ohjeita jälleenkuvauskävelyn järjestämiseen: https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=10271
--------------------------------------------
Lisätietoja:
hanna.p.hamalainen at gov.fi


Ilmoitus vanhenee: 30.9.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/wiki-loves-monuments-valokuvauskilpailussa-tallennetaan-tana-vuonna-kestavaa-perintoa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko