[H-verkko] Arvosteltavaksi: Postimuseon uusia julkaisuja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ma Syys 27 14:00:26 EEST 2021


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***

Postimuseon uudet julkaisuita arvioitavaksi

Tuoma Hoppu – Heikki Nikali: Aamun lehti - sanomalehtien jakelun historia ja tulevaisuus
Kirja piirtää laajan kaaren sanomalehtijakelun varhaisimmasta historiasta nykypäivään ja tulevaisuuteen. Ensimmäinen osa on historiantutkija, FT Tuomas Hopun ja toinen osa tutkimusjohtaja, FT Heikki Nikalin käsialaa. Kahden eri tieteenalan näkökulmat tuovat kirjaan monimuotoisuutta ja auttavan ymmärtämään ajallista jatkumoa. Kirjassa pureudutaan erityisesti sanomalehden matkaan toimituksesta lukijalle. Sanomalehden suomalainen erikoisuus on, että se tilataan ja tuodaan kotiin saakka. Aamun lehti on kuulunut erottamattomasti aamukahvipöytään, jonne sen tuovat Postin ja eri jakeluyhtiöiden varhaisjakajat. Digitaalisuus muuttaa kulutustottumuksiamme ja tiedonhankintatapojamme ratkaisevasti. Mikä on paperisten sanomalehtien ja niiden jakelun tulevaisuus? Olemmeko jo tulleet paperisen sanomalahden tarinan päätepisteeseen?

Kirja on ensimmäinen osa Postimuseon julkaisemaa uutta vertaisarvioitua sarjaa ” ”Viestin”, joka tarttuu yhteiskunnallisesti merkittäviin ilmiöihin. Tutkimukseen perustuvat julkaisut valottavat viestintää, viestien sisältöjen että niiden liikkumisen näkökulmista. ilmiöitä lähestytään nykyhetkestä sekä historiaan ja tulevaisuuteen. Nidottu, 200 sivua, ISBN 978-5249-43-9 ISSN 2737-0429
Hermes, Tampere 2021


Postimuseon Tabellarius-vuosikirja 2020: Rajat ylittävä postinkulku
Vuoden 2020 Tabellarius tarjoaa näkökulmia rajat ylittävään postinkulkuun eri aikakausina. Artikkelit valottavat esimerkiksi Pietari Brahen kansainvälistä kirjeenvaihtoa sekä Taskulan ja Ahvenkosken rajapostikonttoreiden toimintaa Ruotsin vallan aikana, Suomen ja Englannin välisiä vilkastuvia ulkomaanyhteyksiä 1800-luvulla ja Kuopion funktionalistisen postitalon arkkitehtuuria sekä luo katsauksen Postin muuttuviin teknologisiin ja taloudellisiin järjestelmiin. Kirjan ovat toimittaneet Mikko Nykänen ja Kimmo Antila. Kirjoittajina ovat mm. FT Ilkka Teerijoki, FM Turkka Myllykylä, FT Panu Nykänen, FM Anna-Maija Virta ja FM Pirjo Mattila. Postimuseon ystävät ry:n julkaisuja 20 (2020). ISBN 978-952-5249-40-8, ISSN 1457-9197. 128 sivua, nidottu, Grano Oy, Vaasa.


Jukka Junttila: Rockadillo – 50 vuotta kaikkiin suuntiin
Rockadillo – 50 vuotta kaikkiin suuntiin -näyttelyn (10.9. - 5.12.2021) kirjanen kertoo uraauurtavan Rockadillo-musiikkiyhtiön ja sen takana olevan Tapio Korjuksen tarinan. Ruohonjuuritasolta ponnistanut ohjelma- ja manageritoimisto on tuonut Suomeen satoja bändejä yli 40 maasta ja vienyt suomalaista musiikkia yhtä moneen maahan. Kirjasen teksti on tamperelaisen rockkulttuurin moniottelija Jukka Junttilan käsialaa ja perustuu hänen Tapio Korjuksesta tekemiinsä haastatteluihin sekä Korjuksen ainutlaatuiseen arkistoaineistoon. CD-levyn kokoinen booklet on 64-sivuinen, runsaasti kuvitettu, nelivärinen, nidottu. Taitto ja graafinen suunittelu on Petri Nuutisen käsialaa. ISBN 978-952-5249-44-6. Grano Oy, Tampere 2021.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle:https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.<https://agricolaverkko.fi/arvostelut/>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20210927/c853795b/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko