[H-verkko] Muut tapahtumat: Saamelaismuseo Siida juhlistaa Kansallismuseolta tulleen saamelaiskokoelman kotiinpaluuta

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Syys 9 09:15:53 EEST 2021


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Saamelaismuseo Siida juhlistaa Kansallismuseolta tulleen saamelaiskokoelman kotiinpaluuta

9.9.2021 klo 18:00 -  klo 20:00 Saamelaismuseo Siida, Inarintie 46, 99870 Inari https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Inarintie+46%2C+99870+Inari%2C+Suomi
Tapahtuma verkossa: https://www.youtube.com/watch?v=qLE1naXapqc
--------------------------------------------
Saamelaismuseo Siida juhlistaa Kansallismuseolta tulevan saamelaiskokoelman kotiinpaluuta kaikille avoimessa juhlatilaisuudessa torstaina 9.9.2021 klo 18–20 Ravintola Sarritissa, Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidassa Inarissa.

Suomen Kansallismuseon saamelaiskokoelma saapuu Inariin syksyllä ja nyt on aika juhlia. Kokoelmapalautus eli repatriaatio toteutuu Kansallismuseon ja Saamelaismuseo Siidan monivuotisen yhteistyön tuloksena. Saamelaiskokoelma käsittää runsaat 2000 esinettä, jotka on kerätty saamelaisalueelta vuosina 1830-1998. Saamelaismuseo vastaanottaa kokoelman uuteen, keväällä 2021 valmistuneeseen kokoelmayksikköön. Kokoelmapalautuksen, uuden kokoelmayksikön ja Siidan perusparannuksen myötä mahdollistuu uudenlainen yhteisöllinen kokoelmatyö ja esinetutkimus.

Juhlatilaisuudessa esinekokoelmaan tutustutaan kuvaesityksen avulla ja sen lisäksi muutamia esineitä on nähtävillä paikan päällä. Yhteistyökumppanit esittävät omat tervehdyksensä ja paikalliset saamelaisartistit esiintyvät. Juhla on suomen- ja saamenkielinen.

Tilaisuus järjestetään voimassa olevien koronarajoitusten puitteissa, joten henkilömäärä on rajattu. Tule Siidaan vain oireettomana. Suosittelemme suojamaskin käyttöä Siidassa.

Kotiinpaluu-juhla striimataan. Jos et pääse Siidaan, niin voit mukavasti järjestää oman pienen yhteisöllisen tapahtuman vaikka omaan olohuoneeseen.

Saamelaismuseo Siida toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlatilaisuuteen. Ravintola Sarritissa on kahvitarjoilu.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Anni Guttorm
anni.guttorm at samimuseum.fi
0400 891 860


Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/saamelaismuseo-siida-juhlistaa-kansallismuseolta-tulleen-saamelaiskokoelman-kotiinpaluuta/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko