[H-verkko] Arvosteltavaksi: Helsinki University Pressin syksyn 2021 kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ma Syys 6 10:23:47 EEST 2021


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Civilians and Military Supply in Early Modern Finland
Petri Talvitie, Juha-Matti Granqvist (eds.), HUP 2021, https://doi.org/10.33134/HUP-10
Kokoomateos käsittelee siviiliväestön roolia armeijan huoltojärjestelmissä varhaismodernissa Suomessa. Kirja esittelee, miten armeija hyödynsi varustautuessaan niin porvareita, talonpoikia kuin yrittäjiäkin ja miten siviiliväestö onnistui hyötymään yhteistyöstä.

Nexus of Patriotism and Militarism in Russia: A Quest for Internal Cohesion
Katri Pynnöniemi (ed.), HUP 2021, https://doi.org/10.33134/HUP-9
Kokoomateos esittelee uusia näkökohtia Venäjän viholliskuvien kehityksestä ja tavoista, joilla yhteiskunnan eri toimijat näkevät virallisen isänmaallisuuden ja militarismin. Isänmaallisuus ja militarismin yhä isompi rooli ovat keskeisiä teemoja tarkasteltaessa Venäjän ulkopolitiikan kehitystä ja yhteiskunnan muutosta.

Kingdom of Nokia: How a Nation Served the Needs of One Company
Carl-Gustav Lindén, HUP 2021, https://doi.org/10.33134/HUP-8
Nokiasta tuli maailmanlaajuinen toimija mobiiliviestinnässä 1990-luvulla. Menestyksensä ja vahvan lobbauksensa ansiosta yritys onnistui kiinnittämään suomalaisten poliitikkojen, virkamiesten ja toimittajien huomion. Carl-Gustav Lindén havainnollistaa konkreettisilla esimerkeillä, kuinka Nokia järjesti matkoja toimittajille ja rahoitti poliitikkojen vaalikampanjoita vahvistaakseen asemaansa suomalaisen päätöksenteon ytimessä.

Kant’s Transcendental Deduction of the Categories: Critical Re-Examination, Elucidation and Corroboration
Kenneth R. Westphal, HUP 2021, https://doi.org/10.33134/HUP-7
Immanuel Kantin klassikon tuore englanninkielinen käännös ja sen kommentaari pyrkivät osallistumaan filosofian ja kognitiotieteiden ajankohtaisiin ​​keskusteluihin sekä jatkamaan laajaa kirjallisuutta Kantin puhtaan järjen kritiikistä.

Scraps of Hope in Banda Aceh: Gendered Urban Politics in the Aceh Peace Process
Marjaana Jauhola, HUP 2020 (Pro et Contra -sarjan julkaisu), https://doi.org/10.33134/pro-et-contra-1
Kirja tarkastelee Banda Acehin kaupungin rakentamista Indonesiassa rauhanvälitysprosessin, kolmenkymmenen vuoden aseellisen konfliktin ja tsunamin jälkeen.

Digital Histories: Emergent Approaches within the New Digital History
Mats Fridlund, Mila Oiva & Petri Paju (eds.), HUP 2020, https://doi.org/10.33134/HUP-5
Kokoomateoksen keskiössä on digitaalisen historiantutkimuksen nouseva aalto. Kirjassa esiteltyjen digitaalisten ja laskennallisten menetelmien avulla on ollut mahdollista löytää uutta historiallista tietoa. Teoksen teemat ulottuvat keskiajalta nykypäivään ja eri puolille Eurooppaa.

The Digital Age and Its Discontents: Critical Reflections in Education
Matteo Stocchetti (ed.), HUP 2020, https://doi.org/10.33134/HUP-4
Kokoomateos käsittelee digitalisaation haittoja ja digitalisaatioon liittyvän sosiaalisen elämän uudelleenjärjestämistä. Kriittisesti tarkasteltuna teknologinen kehitys ei ole luonnollinen vaan sosiaalinen prosessi, joka on hyvin riippuvainen yhteiskunnallisten instituutioiden vallasta vuorovaikutuksesta. Miten koulutuksen avulla voidaan vastata huoleen uusien viestintätekniikoiden riskeistä, jotka toisinaan näyttävät suuremmilta kuin niiden tarjoamat mahdollisuudet vapauteen ja demokratiaan?

Deciphering Markets and Money: A Sociological Analysis of Economic Institutions
Jukka Gronow, HUP 2020, https://doi.org/10.33134/HUP-1
Kahden viime vuosikymmenen aikana taloussosiologiasta on tullut yksi innovatiivisimmista sosiologisen tutkimuksen aloista. Maailman talouspolitiikan muutokset ovat luoneet kasvavaa kiinnostusta talouden ilmiöiden ja instituutioiden sosiologiseen analyysiin. Kirja tutkii sosiologian suhdetta uusklassiseen talouteen ja pohtii, kuinka sosiologia voi osallistua suurten talousinstituutioiden analyyseihin.

Pragmatic Realism, Religious Truth, and Antitheodicy: On Viewing the World by Acknowledging the Other
Sami Pihlström, HUP 2020, https://doi.org/10.33134/HUP-2
Sami Pihlström tarjoaa kirjassaan kriittisen uudelleenarvion pahan ongelmaa käsittelevästä keskustelusta. Hän kehittää ja puolustaa antiteodista näkemystä ja väittää, että pyrkimykset tehdä ilmeisen merkityksetön kärsimys merkitykselliseksi tai oikeutetuksi ”Jumalan silmin” perustuvat lopulta metafyysiseen realismiin, joka ei tunnista kärsijän yksilöllistä näkökulmaa.

Youth on the Move: Tendencies and Tensions in Youth Policies and Practices
Kristiina Brunila, Lisbeth Lundahl (eds.), HUP 2020, https://doi.org/10.33134/HUP-3
Kokoomateos käsittelee yhtä ajankohtaisimmista sosiaalisista ongelmista, nuorten epävarmaa siirtymistä koulusta työelämään. Kirjassa esitellään nuorten, päättäjien, opettajien ja nuorisotyöntekijöiden näkökulmia Islannista, Suomesta, Ruotsista ja Englannista.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle:https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.<https://agricolaverkko.fi/arvostelut/>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20210906/0dac6f38/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko