[H-verkko] Apuraha: Stipendejä haettavana Suomen Rooman-instituutissa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Marras 28 08:13:42 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi apuraha: 
--------------------------------------------
Stipendejä haettavana Suomen Rooman-instituutissa
--------------------------------------------
Suomen Rooman-instituutti edistää ensisijaisesti antiikkiin ja Italiaan kohdistuvaa humanistista tutkimusta, antaa opetusta sekä avustaa stipendiaatteja ja muita tutkijoita heidän työskentelyssään Italiassa. Instituutin tutkimusaloja ovat antiikin ja keskiajan historia, klassillinen filologia, arkeologia ja taidehistoria, mutta myös muu Italiaan kohdistuva humanistinen tutkimus. Instituutti edistää myös taiteita, erityisesti kuvataidetta ja arkkitehtuuria.

Nyt haussa on kaksi stipendiä, jotka myöntää instituuttia ylläpitävä säätiö Institutum Romanum Finlandiae: Wihurin stipendi väitöskirjatutkijalle ja tutkijastipendi väitelleelle tutkijalle. Stipendit voidaan myöntää tutkijalle, jonka tutkimus liittyy antiikin Roomaan, sen jälkivaikutukseen tai Välimeren alueen henkiseen tai aineelliseen kulttuuriin. Hakijan tulee perustella, miten hänen tutkimuksensa hyötyy Roomassa työskentelystä.

WIHURIN STIPENDI VÄITÖSKIRJATUTKIJALLE

Wihurin stipendiä voi hakea joko yhdeksi vuodeksi ajalle 1.9.2022–31.8.2023 tai kuuden kuukauden jaksolle (1.9.2022–28.2.2023 tai 1.3.–31.8.2023).

Stipendin suuruus on 24 000 euroa/vuosi tai 12 000/6 kk, ja sen rahoittaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Wihurin stipendiaatti on stipendikautensa aikana oikeutettu asumaan Villa Lantessa opiskelijahintaan. Wihurin stipendiaatin käyttöön varatussa huoneessa on oma kylpyhuone ja keittonurkkaus.

Stipendiä haetaan web-lomakkeella: https://link.webropol.com/s/irf-wihuristi22-23. Hakuaika päättyy 15.11.2021 klo 23.59. Hakemukseen liitetään tutkimussuunnitelma (enintään viisi sivua) ja curriculum vitae, johon sisältyy tiivistelmä opintosuorituksista ja tieteellisestä toiminnasta. Tutkimussuunnitelmasta on käytävä ilmi tutkimushankkeen vaihe, kokonaiskesto ja se, miten hanke kokonaisuudessaan on tarkoitus rahoittaa.

TUTKIJASTIPENDI VÄITELLEELLE TUTKIJALLE

Stipendin suuruus on 9000 euroa, ja se on tarkoitettu kattamaan matkakustannukset ja noin kolmen kuukauden työskentelyn, josta vähintään puolet tulee suorittaa Roomassa. Apuraha tulee käyttää vuoden 2022 aikana. Tutkimustyönsä aikana apurahansaaja on oikeutettu asumaan Suomen Rooman-instituutissa tutkijahintaan.

Stipendiä haetaan web-lomakkeella: https://link.webropol.com/s/irf-tutkijastipendi2022. Hakuaika päättyy 15.11.2021 klo 23.59. Hakemukseen liitetään tutkimussuunnitelma (enintään viisi sivua) ja curriculum vitae, johon sisältyvät tiedot suoritetuista tutkinnoista ja tieteellisestä toiminnasta. Tutkimussuunnitelmasta on käytävä ilmi tutkimushankkeen vaihe, kokonaiskesto ja se, miten hanke kokonaisuudessaan on tarkoitus rahoittaa.

Apurahan on mahdollistanut yksityisten lahjoittajien tuki Suomen Rooman-instituutin tutkimukselle.

***

Lisätietoja Suomen Rooman-instituutista www.irfrome.org.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
info at irfrome.org


Ilmoitus vanhenee: 15.11.2021 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/stipendeja-haettavana-suomen-rooman-instituutissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko