[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Tornedalens museum hakee johtajaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Marras 26 09:01:30 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Tornedalens museum hakee johtajaa
--------------------------------------------
MUSEONJOHTAJAN VIRKA

Tornionlaakson maakuntamuseo - Tornedalens museum esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin. Vuonna 2014 avatun peruskorjatun museon perusnäyttelyn nimi on Kohtaamisia rajalla - Möten på gränsen. Museo on erikoistunut tornionlaaksolaiseen elämäntapaan ja rajan ilmiöihin.

Alueellisena vastuumuseona Tornionlaakson museon - Tornedalens museum toimintaan kuuluvat alueellisen museotoiminnan edistämistehtävä ja alueellinen kulttuuriympäristötehtävä Kemin, Keminmaan, Kolarin, Muonion, Pellon, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntien alueilla. Aluetyötä tekevät rakennustutkija, arkeologi ja aluetutkija.

Museonjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää museon toimintaa. Museonjohtaja vastaa museon henkilöstö- ja taloushallinnosta, toiminnan kehittämisestä, tiedottamisesta ja muista museolle kuuluvista tehtävistä sekä museon yhteiskuntasuhteiden hoidosta, verkostoitumisesta ja alueellisen työn johtamisesta. Museolla on oma rajanylinen johtokunta, joka toimii elämänlaatulautakunnan alaisuudessa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (arkeologia, historia, kansatiede, kulttuuriantropologia, kulttuurihistoria, museologia) ja museologian opintoja. Museonjohtajan viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää perehtyneisyyttä museoalaan ja näkemystä toiminnan kehittämiseen sekä erinomaisia johtamistaitoja ja yhteistyökykyä. Eduksi katsotaan johtamisen ja hallinnonalan kokemus, taloushallinnon osaaminen, museoalan suhdeverkostot sekä osaaminen alueellisen museotoiminnan vastuualoilta arkeologiseen kulttuuriperintöön ja rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyen.

Tornionlaakson museolla - Tornedalens museumilla on yhteistyösopimus Haaparannan kaupungin kanssa. Tehtävän hoito edellyttää hyvää ruotsin kielen taitoa.

Palvelusuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Tehtävässä sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista.

Sähköinen hakemus täytetään Kuntarekryn sivuilla https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-391500/ . Hakemukseen tulee liittää ansio- ja julkaisuluettelo.

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
titta.kallio-seppa at tornio.fi
http://www.tornio.fi

Ilmoitus vanhenee: 14.11.2021 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/tornedalens-museum-hakee-johtajaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko