[H-verkko] Muut tapahtumat: Etäopastus ”Kätketty taide” – Järvenpään julkinen taide

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Marras 22 09:37:44 EEST 2021


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Etäopastus ”Kätketty taide” – Järvenpään julkinen taide

26.10.2021 klo 14:00 -  klo 14:00 
Tapahtuma verkossa, ennakkoilmoittautuminen
--------------------------------------------
Haluatko tutustua Järvenpään taidemuseon näyttelyyn, mutta et pääse paikan päälle? Mitä julkinen taide kertoo kaupungista? Tervetuloa osallistumaan maksuttomalle etäopastukselle kotoa käsin!

Järvenpään taidemuseon syksyn näyttelyssä Kytketty kaupunki, kätketty taide on kaksi puolta; mediataiteilija Stanzan näyttely, joka kurottaa älykaupunkien tulevaisuuteen sekä menneisyyttä peilaava osuus, joka nostaa valokeilaan Järvenpään historiaa sekä kaikille kuuluvan julkisen taiteen.

Opastuksen teemana on Järvenpään julkinen taide. Näyttelyn ”Kätketty taide” osuus kertoo tarinaa Järvenpään historiasta ja esittelee taidetta, jota tavallisesti ei näe. Julkisen taidekokoelman näkyvin osa on sijoitettuna kaupungille, mutta mitä muuta kokoelma pitää sisällään? Mukana on myös julkisen taidekokoelman helmiä, kuten Sam Vannin (1908-1992), Outi Ikkalan (1935-2011) ja Jorma Hautalan (s. 1941) grafiikkaa.

Miten Järvenpää on kehittynyt kaupunkina ja miten kaupunkimaisema on muuttunut vuosien varrella? Järvenpään historiaa ja rakentumista esitellään näyttelyssä vanhoin valokuvin ja filmein. Opastuksella näytetään myös näitä vanhoja valokuvia sekä tarkastellaan kaupungin rakentumista 1950-luvulla.

Verkko-opastus toteutetaan Teams-sovelluksen kautta, joten sitä voi seurata kotoa käsin kuka tahansa – mistä tahansa! Etäopastus on osa Ikäkuun ohjelmaa. Taidemuseo haluaa tuoda näyttelyn saavutettavaksi kaikille iästä ja asuinpaikasta riippumatta.

Verkko-opastuksen kesto on noin puoli tuntia, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle.

Luentolinkki lähetetään luentoa edeltävänä päivänä ennakkoon ilmoittautuneille osallistujille. Ilmoittaudu luennolle sähköpostitse: taidemuseo at jarvenpaa.fi tai puhelimitse 0403153881.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Järvenpään taidemuseo
taidemuseo at jarvenpaa.fi
0403153881
https://www.jarvenpaantaidemuseo.fi/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/etaopastus-katketty-taide-jarvenpaan-julkinen-taide/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko