[H-verkko] Muut ilmoitukset: Taidetestaajat hakee uusia keinoja tarjota taide-elämyksiä poikkeusoloissa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Marras 18 09:33:50 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi muut ilmoitukset: 
--------------------------------------------
Taidetestaajat hakee uusia keinoja tarjota taide-elämyksiä poikkeusoloissa
--------------------------------------------
Ylimääräinen ohjelmahaku Taidetestaajiin kaudelle 2021–22

Taidetestaajat avaa 1.11.2021 ylimääräisen ohjelmahaun, jossa haetaan uusia keinoja tuottaa yläkoululaisille taide-elämyksiä poikkeusoloissa vielä tämän lukuvuoden aikana. Tavoitteena on löytää vaihtoehtoisia tapoja viedä taide yläkoululaisten tavoitettavaksi ilman fyysistä lähikontaktia tai taidelaitosten sisätiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia.

Hakuun voivat osallistua kaikki oikeustoimikelpoiset rekisteröidyt yhteisöt ja säätiöt sekä kunnalliset ja valtiolliset taidelaitokset. Haku aukeaa 1.11. Suomen Kulttuurirahaston sähköisessä hakujärjestelmässä, ja päättyy 12.11.2021 kello 16.00. Kaikki hakuun tarjotut kokonaisuudet tulee voida toteuttaa ennen lukuvuoden 2021–22 päättymistä.

Ylimääräisen ohjelmahaun tausta

Maaliskuussa 2020 alkanut koronapandemia on aiheuttanut kymmenien tuhansien yläkoululaisten Taidetestaajat-vierailujen peruuntumisen. On edelleen epävarmaa, millä volyymillä taidevierailuja onnistutaan nyt lukuvuonna 2021–22 järjestämään.

Ylimääräisessä haussa valittujen kokonaisuuksien on tarkoitus täydentää Taidetestaajien sisältötarjontaa yläkoululaisille, ja erityisesti niille ryhmille, jotka syystä tai toisesta eivät ole päässeet tai pääse taidevierailuille tänäkään lukuvuonna. Samalla etsimme uusia malleja ja rakenteita tehdä taiteesta saavutettavaa myös poikkeusoloissa.

Ylimääräinen haku ja sen kautta tilatut kokonaisuudet eivät korvaa Taidetestaajien perustoimintaa ja nyt jo lukuvuodelle 2021–22 sovittuja tilaisuuksia, joihin kahdeksasluokkalaiset pääsevät kokemaan taidetta. Parhaassa tapauksessa yläkoululainen pääsee siis osallistumaan sekä taidevierailulle että tässä ylimääräisessä ohjelmahaussa valittuihin kokonaisuuksiin.

Valintakriteerit ja hakuohjeet: https://taidetestaajat.fi/news/ylimaarainen-ohjelmahaku-taidetestaajiin-kaudelle-202122

Mikä taidetestaajat?

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide sekä kehittää suomalaisen taidekentän osaamista nuorille suunnattujen sisältöjen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Toimintaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Taidetestaajat-toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Joonas Keskinen
joonas.keskinen at taidetestaajat.fi
 044 978 4893
https://taidetestaajat.fi/

Ilmoitus vanhenee: 12.11.2021 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/taidetestaajat-hakee-uusia-keinoja-tarjota-taide-elamyksia-poikkeusoloissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko