[H-verkko] Konferenssit ja seminaarit: Queerkatse tulevaisuuden museoon -seminaari ja workshop

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Marras 18 08:21:46 EEST 2021


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Queerkatse tulevaisuuden museoon -seminaari ja workshop

29.11.2021 klo 10:00 -  klo 17:00 Wäinö Aaltosen museo https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=It%C3%A4inen+Rantakatu+38%2C+Turku%2C+Suomi
Tapahtuma osittain verkossa: https://kuntapalvelut.fi/turunmuseot/course.php?l=fi&t=11329
--------------------------------------------
Miten museot heijastelevat sitä moninaista yhteiskuntaa, johon ne kuuluvat? Tulisiko museoiden olla aktiivisia demokratian ja vuoropuhelun paikkoja kartuttamisen, säilyttämisen ja esittämisen lisäksi? Entä miten queeria kulttuuriperintöä pitäisi hoitaa ja miten LHBTIAQ+-historiaa voisi tehdä näkyväksi museoissa?

Queerkatse tulevaisuuden museoon -seminaari ja workshoppäivä nostaa esiin näitä kysymyksiä. Pääpuhuja ja kouluttaja on ruotsalainen aatehistorian tohtori ja sukupuolentutkija Pia Laskar, joka on tutkimuksissaan käsitellyt mm. sukupuolta, luokkaa ja rodullisuutta. Hän johti Ruotsissa The Unstraight Museum -tutkimushanketta, joka toteutettiin yhteistyössä Livrustkammarenin ja Historiska museetin kanssa. Tästä hankkeesta syntyi teos Den outställda sexualiteten. Liten praktika för museers förändringsarbete (2019).

Tulevaisuuden museohankkeista ovat puhumassa hankejohtaja Kaarina Gould, Uusi Arkkitehtuuri ja designmuseo, hankepäällikkö Joanna Kurth, Historian ja tulevaisuuden museo, LHBTIAQ+-aineiston dokumentaatiosta ja tallentamisesta puhuu kokoelmapäällikkö Leena Ahonen, Työväenmuseo Werstas.

Seminaarin ovat tuottaneet yhteistyössä Turun museokeskus, Sateenkaarihistorian ystävät ry sekä Kulttuuria kaikille -palvelu, ja se on jatkoa vuonna 2019 järjestetylle Toisin katsottu museo -koulutuspäivälle, jossa tarkasteltiin museoiden jo tekemää työtä sukupuolen moninaisuuden ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisen kohtaamisen parissa.

Seminaari toteutetaan lähikoulutuksena, alkupuheenvuorot striimataan, esityskieli on englanti. Seminaari on maksuton. Seminaaripaikka WAM, Turun kaupungin taidemuseo, Itäinen rantakatu 38, 20100 Turku.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://kuntapalvelut.fi/turunmuseot/course.php?l=fi&t=11329

Ohjelma: Seminaari: Queerkatse tulevaisuuden museoon | Wäinö Aaltosen museo (wam.fi)

Esteettömyys ja turvallinen tila: https://www.wam.fi/wam/tule-museoon/esteettomyys

Queerkatse tulevaisuuden museoon -seminaari on osa Spektri – sukupuoli ja seksuaalisuus nykytaiteessa -näyttelyn ohjelmaa.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Mika Väyrynen
mika.vayrynen at turku.fi
040 624 9956
https://www.wam.fi/tapahtuma/ma-11292021-1000-seminaari-queerkatse-tulevaisuuden-museoon

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/queerkatse-tulevaisuuden-museoon-seminaari-ja-workshop/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko