[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kasvatus & Aika hakee päätoimittajaa sekä toimitussihteeriä

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke toukokuu 26 11:47:41 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kasvatus & Aika hakee päätoimittajaa sekä toimitussihteeriä
--------------------------------------------
Kasvatus & Aika on vuodesta 2007 ilmestynyt kasvatuksen historiallis-yhteiskunnallinen julkaisu. Monitieteinen vapaan saatavuuden julkaisu on vakiinnuttanut asemansa arvostettuna ja korkeatasoisena kasvatushistorian johtavana kotimaisena tiedejulkaisuna. Lehteä julkaisee Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura. Lehdessä julkaistaan vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, tieteellisiä katsauksia, ajankohtaispuheenvuoroja ja kirja-arvioita. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Toimittajat ja päätoimittajat valitaan kaksivuotiskaudeksi kerrallaan.

Kasvatus & Ajan taitavaa toimituskuntaa johtaa kaksi päätoimittajaa ja toimitussihteeri. Tehtäviin haetaan nyt motivoituneita osaajia. Haemme

1) Päätoimittajan sijaista vanhempainvapaan ajaksi alkaen elokuusta 2021

2) Toimitussihteeriä vuoden 2022 alusta alkaen

Päätoimittajan pätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto historian, kasvatustieteiden, kulttuurintutkimuksen tai lähitieteiden aloilta, aktiivinen julkaisutoiminta sekä erinomainen suomen kielen taito. Eduksi katsotaan aiempi toimiminen jonkin tieteellisen lehden toimituskunnassa tai päätoimittajana, open journal system (OJS)-järjestelmän tuntemus sekä kiinnostus edistää suomenkielistä tieteellistä julkaisutoimintaa. Edellytämme myös täsmällisyyttä, suunnitelmallisuutta, hyviä viestintätaitoja, vahvaa motivaatiota sekä sitoutumista päätoimittajan monipuolisiin tehtäviin. Päätoimittajan tehtävistä ei makseta korvausta, mutta ne katsotaan tieteelliseksi ansioksi.

Päätoimittajien tukena ja apuna työskentelee monitaitoinen toimitussihteeri, jolta luonnistuu sisällön muokkaaminen ja julkaiseminen sekä viestintä sähköisessä ympäristössä. Toimitussihteerin tehtäviin kuuluu Kasvatus & Ajassa julkaistavien tekstien tekninen toimittaminen ja valmiin julkaisun pdf-pohjainen taitto. Lisäksi toimitussihteeri ylläpitää julkaisualustaa ja avustaa toimittajia toimituksellisissa ja teknisissä asioissa. Toimitussihteeri työskentelee yhteistyössä päätoimittajien kanssa, ja tehtävässä on mahdollisuus olla vaikuttamassa lehden linjaan ja toimintaan. Lehden edustajana toimitussihteeri viestii aktiivisesti sekä kirjoittajien että lukijoiden kanssa. Tehtävä sopii erinomaisesti aloittelevalle väitöskirjatutkijalle tai vastaväitelleelle, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan sekä verkostoitua monitieteisellä tutkimusalalla.

Toimitussihteerin tehtävän hoitaminen menestyksellä edellyttää tiedejulkaisemisen käytänteiden tuntemusta sekä kokemusta toimitustyöstä ja sen eri vaiheista. Edellytämme sujuvaa suomen kielen taitoa sekä tekstinkäsittelytaitoja. Eduksi katsotaan aiempi kokemus OJS-järjestelmästä sekä nettisivujen hallinnoinnista. Toimitussihteeriltä edellytetään pidempiaikaisempaa sitoutumista monipuoliseen tehtävänkuvaan. Tehtävästä maksetaan pieni korvaus / ilmestynyt numero. Tehtävään valittu hakija koulutetaan syksyn 2021 aikana.

Päätoimittajan tehtävää haetaan lähettämällä ansioluettelo (ml. tärkeimmät julkaisut) sekä yhden liuskan mittainen hakemus, jossa kerrotaan osaamisesta ja Kasvatus & Ajan kehittämiseen liittyvistä ajatuksista alla oleviin osoitteisiin. Myös toimitussihteerin tehtävää haetaan lähettämällä ansioluettelo sekä sivun mittainen hakemus, jossa kerrot motivaatiostasi ja osaamisestasi. Liitä hakemuksiin mukaan myös mahdollisten suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot. Haku molempiin tehtäviin päättyy 8.6.

Lisätietoja tehtävistä antavat sähköpostitse nykyiset päätoimittajat Kirsi-Maria Hytönen ( kirsi-m.hytonen at jyu.fi ) ja Hanna-Maija Huhtala ( hanna-maija.huhtala at oulu.fi ) sekä toimitussihteeri Essi Jouhki ( essi.k.jouhki at jyu.fi ).

Lisätietoa lehdestä https://journal.fi/kasvatusjaaika/
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Essi Jouhki
essi.k.jouhki at jyu.fi
0505404319
https://journal.fi/kasvatusjaaika/index

Ilmoitus vanhenee: 8.6.2021 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kasvatus-aika-hakee-paatoimittajaa-seka-toimitussihteeria/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko