[H-verkko] Artikkelipyyntö: Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Numeron teemana on URHEILU

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke toukokuu 12 16:11:08 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Numeron teemana on URHEILU
--------------------------------------------
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Numeron teemana on URHEILU

Urheilu voi olla ammatti, leikkimielistä kisailua tai yksinkertaisesti tapa ylläpitää fyysistä ja usein myös henkistä kuntoa. Se on erottamaton osa yhteiskunnallista ja kulttuurista todellisuuttamme. Se on poliittista ja viihdettä. Se herättää tunteita ja sen avulla rakennetaan kansallisia identiteettejä. Arvokisat keräävät vastaanottimien ääreen Suomessa edelleen yli miljoonapäisen joukon penkkiurheilijoita, kun toisaalta samalla vaadimme boikottia ihmisarvoa polkeville kisajärjestäjille.

Miten urheilu luo konflikteja tai rakentaa globaalia yhteisymmärrystä? Miten yhteiskuntaluokka, sukupuoli tai sukupolvi vaikuttavat urheilutottumuksiimme? Miten rasismi on läsnä urheilussa? Ovatko huippu-urheilun eettiset arvot muuttumassa? Onko nykymaailmassa esimerkiksi olympialiikkeelle enää tilaa? Miten urheilu ja politiikka nivoutuvat yhteen? Entäpä raha ja urheilu? Minkälaista urheilukuvastoa esimerkiksi kaunokirjallisuudessa tai elokuvataiteessa esitetään? Miksi urheilijoita palvotaan? Miten urheilukulttuuri on muuttunut historian saatossa? Voiko e-urheilun tai autourheilun määritellä urheiluksi? Muuttaako koronapandemia suhdettamme urheiluun tai liikuntaan?

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisesti artikkeliehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 2.6. osoitteeseen jussi.lahtinen(at)tuni.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikolla 22. Mukaan valittujen tekstien ensimmäisten versioiden deadline on 18.8. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittaja pääsee muokkaamaan tekstiä annetun palautteen pohjalta. Numero pyritään julkaisemaan syyskuun alkupuolella. Tutkimusartikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita ja esseitä. Tutkimusartikkelin enimmäispituus on noin 10 liuskaa (22 500 merkkiä).
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Jussi Lahtinen
jussi.lahtinen at tuni.fi
0408256031
https://hybrislehti.net/

Ilmoitus vanhenee: 3.6.2021

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/tiedelehti-hybris-etsii-kirjoittajia-tulevaan-numeroonsa-numeron-teemana-on-urheilu/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko