[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Amanuenssi Helsingin taidemuseon Taidekokoelmat -yksikköön

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Maalis 23 11:37:35 EET 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Amanuenssi Helsingin taidemuseon Taidekokoelmat -yksikköön
--------------------------------------------
HAM Helsingin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu lähes 10 000 teosta. HAM hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa, johon kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. HAM vastaa Helsinkiin perustetun kansainvälisen nykytaiteen suurtapahtuman, Helsinki Biennaalin, kuratoinnista ja tuotannosta. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään kesällä 2021. HAM Helsingin taidemuseo on Uudenmaan alueen vastuumuseo.

AMANUENSSI

Haemme HAM Helsingin taidemuseon Taidekokoelmat -yksikköön amanuenssia kokoelmien digitaaliseen avaamiseen ja alueelliseen taidemuseotehtävään (HAM Helsingin taidemuseo on Uudenmaan alueen vastuumuseo).

Tehtäviesi perustana on helsinkiläisten lähes 10 000 taideteoksen kokoelmat HAMissa ja kokoelmien saavutettavuuden edistäminen digitaalisin keinoin. Amanuenssina suunnittelet ja toteutat käyttäjäystävällisiä digitaalisia sisältöjä ja palveluita, joissa tiedon saavutettavuus on huomioitu asiakkaan näkökulmasta. Kokoelmien tutkimus sekä dokumentoinnin, luetteloinnin ja tallentamisen kehittäminen ovat osa tehtäväkuvaasi.

Tehtävänäsi on edistää alueelliseen taidemuseotehtävään liittyvää tiedon, tietosisältöjen ja hyvien käytäntöjen jakamista Uudenmaan alueella. Tehtäviisi kuuluu asiantuntija- ja tietopalvelut liittyen kokoelmahallintaan, kokoelmahallintajärjestelmään, verkkosivustoihin ja kokoelmatiedon digitaaliseen avaamiseen ja jakamiseen.

Amanuenssi kehittää vuorovaikutteisesti kokoelmapoliittista yhteistyötä Uudenmaan alueella.

Tehtävän vaatimukset: Ylempi korkeakoulututkinto, opintoja taidehistoriasta, tehtävän edellyttämät digitaaliset taidot ja kolmen vuoden työkokemus tehtävään soveltuvalta alalta.

Lisäksi tehtävässä edellytetään: Tehtävään kuuluva viestintä, yhteistyö ja yhteydenpito sidosryhmiin ja kaupunkilaisiin edellyttää hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Eduksi luemme: Osaaminen kokoelmahallintajärjestelmistä ja niiden rajapintojen hyödyntämisestä, kokemusta digitaalisten sisältöjen ja palvelujen tuottamisesta, projektinhallinnasta/johtamisesta. Eduksi on myös taidemuseoalan tuntemus ja ruotsin kielen taito.

Arvostamme: Projektinjohtamis- ja organisointitaitoja, hyvää viestinnällistä osaamista, vuorovaikutustaitoja ja esiintymistaitoa, asiakaslähtöisyyttä, itsenäistä ja samalla hyvää yhteistyötä rakentavaa työotetta sekä ratkaisukeskeisyyttä.

Palvelussuhde on vakinainen ja se alkaa 3.5.2021.

Palkka 3169,20 ?/kk

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja antaa kokoelmapäällikkö Elina Leskelä, p +358 50 2747627. Soittoaika perjantaisin 12.3., 19.3. ja 26.3.2021 kello 10:00?11:00.

Osoite: Jaakonkatu 3 D, 00100 Helsinki
https://www.hamhelsinki.fi/

Hakemukset helsinkirekryyn: www.helsinkirekry.fi<http://www.helsinkirekry.fi>, työavain KUVA-01-8-21

Hakuaika päättyy 28.3.2021 klo 16:00.

Helsingin kaupunki, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kulttuuri, HAM Helsingin taidemuseo

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta ? taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala eli Kuva tukee kaupunkilaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja sivistystä. Toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. HAM Helsingin taidemuseo kuuluu toimialan kulttuuripalvelukokonaisuuteen yhdessä Kaupunginmuseon, Kaupunginorkesterin, Kulttuurin edistämispalveluiden ja Kulttuurikeskusten kanssa. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Ystävällisin terveisin

Taru Tappola
Julkisen taiteen päällikkö
Chef för offentlig konst / Head of Public Art

HAM
Helsingin taidemuseo
Helsingfors konstmuseum / Helsinki Art Museum

Kulttuuri ja vapaa-aika / Kultur och fritid / Culture and Leisure
Helsingin kaupunki / Helsingfors stad / City of Helsinki

PL / PB / P.O. Box 10416
FI-00100 Helsinki, FINLAND

p / tel +358 9 310 87077
mob +358 50 526 1496

taru.tappola at hel.fi<mailto:taru.tappola at hel.fi>
HAMHelsinki.fi<http://HAMHelsinki.fi>
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Taru Tappola
taru.tappola at hel.fi
https://www.hamhelsinki.fi/

Ilmoitus vanhenee: 28.3.2021 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/amanuenssi-helsingin-taidemuseon-taidekokoelmat-yksikkoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko