[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kuopion taidemuseon museonjohtajan virka

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Tammi 27 14:16:48 EET 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kuopion taidemuseon museonjohtajan virka
--------------------------------------------
Kuopion taidemuseo toimii taidemuseotehtävästä vastaavana alueellisena taidemuseona Pohjois-Savossa. Alueellisiin tehtäviin kuuluu taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana toimiminen, toimialansa yhteistyön kehittäminen ja edistäminen sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentaminen ja digitaalisen saavutettavuuden edistäminen. Kuopion taidemuseo on osa Kuopion kaupungin museokeskusta, johon kuuluvat myös Kuopion luonnontieteellinen museo ja Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

Museonjohtaja työskentelee taidemuseon johtavana asiantuntijana Pohjois-Savossa ja johtaa taidemuseon sisällöntuotantoa, vastaa kokoelmista, taloudesta ja henkilöstöstä. Museonjohtaja päättää museon tutkimus-, julkaisu- ja näyttelytoiminnasta ja niiden kehittämisestä ja tekee kokoelmia koskevat päätökset.

Kuvataiteen ja taidehistorian alan työtehtävät vaativat museonjohtajalta vankkaa taidemuseoalan kokemusta ja asiantuntemusta. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää näkemyksellistä asennetta museotoiminnan kehittämiseen osana Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palveluita, asiakasnäkökulman ja palvelujen saavutettavuuden edistämistä, digitalisaation hyödyntämistä sekä paikallista, alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, pääaineena taidehistoria, kuvataiteen ja taidemuseoalan hyvä tuntemus, taidemuseoalan työkokemus, johtamiskokemusta sekä hyvä kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito (suomi ja englanti).

Työssä tarvitaan ymmärrystä taloudesta ja toiminnan strategisesta kehittämisestä sekä hyviä yhteistyötaitoja, paineensietokykyä, esiintymistaitoa ja viestintä- ja markkinointiosaamista.

Viranhoidossa on eduksi kokemus alueellisesta vastuumuseotyöstä, Pohjois-Savon alueen taiteesta sekä kuntaorganisaation tuntemus.

Hakuaika virkaan päättyy 26.2.2021 kello 12.00. Virka täytetään 3.5.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Haku osoitteessa:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-325568/

Lisätietoja tehtävästä:
Vs. museokeskuksen päällikkö Pertti Renvall, puh. 044 718 2651

Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen, puh. 044 718 2502
--------------------------------------------
Lisätietoja:
marja.louni at kuopio.fi
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-325568/

Ilmoitus vanhenee: 26.2.2021 klo 12:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kuopion-taidemuseon-museonjohtajan-virka/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko