[H-verkko] Työpaikkailmoitus: SKS hakee arkistotutkijaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Tammi 14 09:06:14 EET 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
SKS hakee arkistotutkijaa
--------------------------------------------
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, tiedekustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto- ja talousosasto. Seuraan kuuluu noin 2 300 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee noin 65 henkilöä.

SKS hakee arkistotutkijaa pysyvään työsuhteeseen.

Arkistotutkijan vastuulla on SKS:n arkiston äänite- ja videokokoelma. Työhön kuuluu aineiston hankintaa, säilyttämistä ja käyttöön saattamista. Erityinen paino on kokoelman digitoimisella, mikä edellyttää sekä digitointiprosessin että vanhan teknologian hallintaa. Lisäksi arkistotutkija osallistuu arkiston asiakas- ja tietopalvelutehtäviin. Arkistotutkijat hoitavat myös muita esimiehen määräämiä tehtäviä.

Arkistotutkijalta odotamme

 	perinteen, kirjallisuuden ja kulttuurintutkimuksen aineistojen tuntemusta
 	sopivaa ylempää korkeakoulututkintoa
 	arkistoalan työkokemusta ja/tai opintoja, arvostamme kokemusta äänitearkistotoiminnasta
 	ymmärrystä digitalisaation kehityssuunnista ja uusista teknologioista
hyvää yhteistyökykyä sekä asiakaspalvelu- ja viestintätaitoja.

SKS:n arkisto on perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian alojen yksityisarkisto, joka tarjoaa julkista palvelua. Perinteen ja nykykulttuurin kokoelmat sisältävät suullista perinnettä, kansanmusiikkia, kansatieteellisiä kuvauksia, elämäkertoja ja muistitietoa. Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelman henkilöarkistoaineistot toimivat kirjallisuuden, historian, taiteen ja monen muun tutkimusalan lähteinä. Aineistot ovat mm. käsikirjoituksia, valokuvia ja äänitteitä. Arkiston äänite- ja videokokoelma on Suomen suurin, sisältäen noin 36 500 tuntia aineistoa digitaalisessa ja analogisessa muodossa.

Toimi täytetään 1.3.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Koeaika on kuusi kuukautta.

Toimita hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen yhtenä pdf-tiedostona 29.1.2021 klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sks at finlit.fi. Merkitse lähetyksesi aihekenttään ”Arkistotutkija”.

Lisätietoja antaa arkistonjohtaja Outi Hupaniittu, puh. 040 581 7980, soittoajat to 14.1. klo 15.30–16.30, ti 19.1. klo 13–14 ja ma 25.1. klo 13–14.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Sirkka-Liisa Mettomäki
sirkka-liisa.mettomaki at finlit.fi
0405804964
https://www.finlit.fi/fi/sks/tyonantajana-ja-harjoittelupaikkana/sks-hakee-arkistotutkijaa-0#.X_2cElhS-70

Ilmoitus vanhenee: 29.1.2021 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/sks-hakee-arkistotutkijaa-2/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko