[H-verkko] Artikkelipyyntö: Kirjoituskutsu Lassi Nummen nimikkoseuran kirjat

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Tammi 6 12:19:18 EET 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Kirjoituskutsu Lassi Nummen nimikkoseuran kirjat
--------------------------------------------
Tarjoaisitko tekstiäsi Lassi Nummen nimikkoseuran julkaisuihin? Niiden teemat ovat 1) Lassi Nummi (elämäntyö, tuotanto, vaikutus) ja 2) Hyvyys.

 	Lassi Nummen laajassa elämäntyössä ja kaunokirjallisessa tuotannossa on paljon tutkittavaa. Hän on kotimaisen modernismin klassikko, joka uudisti lyriikkaa ja proosaa. Nummen toiminta Kirjailijaliiton ja Suomen PENin johdossa, Raamatunkäännöskomiteassa, esseistinä, kannanottajana ja yhteiskunnan ja kulttuurin vaikuttajana tarjoaa mielenkiintoisia aiheita. Hänen henkevä ja usein leikillinen lähestymistapansa eri kysymyksiin houkuttelee usein jo sinänsä tulkintoihin.

Lassi Nummi ja antiikki olisi yksi hyvä aihe. Hän aloitti yliopisto-opintonsa Rooman kirjallisuuden luennoilla ja otti antiikkiin kantaa koko tuotannossaan.

2. Hannah Arendt ja Eero Tarasti esittävät filosofiassaan hyvyyden ongelmana. Miksi hyvyys herättää joskus vastustusta ja jopa vainoa? Tai onko hyvyys sittenkään ongelma? Tätä voi käsitellä esimerkiksi historian, kulttuurihistorian, aatehistorian, filosofian, taiteen ja kirjallisuuden pohjalta.

Lähetäthän tekstistäsi suunnitelman: otsikko, lähestyntä, tärkeimmät ideat ja lähteet.

Lassi Nummen seuran piirissä koottuja kokoelmia ilmestyy vuodessa yksi tai kaksi. Sen lisäksi yhdistys järjestää tapahtumia Jyväskylän Kevät ja Jyväskylän Syksy.

 

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Katriina Kajannes
kajannes.katriina at gmail.com


Ilmoitus vanhenee: 28.2.2021 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kirjoituskutsu-lassi-nummen-nimikkoseuran-kirjat/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko