[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Glossan esitelmäilta: Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa (FT Jeanette Lindblom)

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Marras 19 11:18:03 EEST 2020


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Glossan esitelmäilta: Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa (FT Jeanette Lindblom)

26.10.2020 klo 17:15 -  klo 18:30  https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=
--------------------------------------------
Keväällä koronan vuoksi peruuntunut esitelmäilta järjestetään nyt etänä! FT Jeanette Lindblom kertoo maanantaina 26.10. klo 17:15 tutkimuksestaan otsikolla ”Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa.”

Esitelmäilta toteutetaan Zoomin kautta:
Meeting ID: 655 8759 5387
Passcode: 607770

Esitelmän abstrakti: ”Bysantissa, niin kuin monissa historiallisissa yhteisöissä, julkinen tila katsottiin olevan miesten luonnollinen ympäristö, kun taas koti oli naisten valtakuntaa. Yhteiskunnan sosiaaliset koodit ja tapakulttuuri vaativatkin kunniallisilta naisilta siveellistä käyttäytymistä ja liiallisen julkisen esiintymisen välttämistä. Käytännössä naiset kuitenkin osallistuivat yhteiskunnan elämään sekä arjessa että juhlassa. Sukupuolen lisäksi, naisen yhteiskuntaluokka, siviilisääty ja ikä, sekä tilaisuuden topografinen sijainti ja laatu vaikuttivat siihen, miten naiset osallistuivat yhteiskunnan toimintaan ja olivat läsnä julkisessa tilassa. Käyttäytymiskoodien ja arjen käytäntöjen välillä naiset navigoivat toimiaan ja tekemisiään yhteiskunnassa.”

Lämpimästi tervetuloa! Huomaathan, että Zoom-esitelmää voi seurata selaimen kautta, erillistä sovellusta ei siis ole pakko ladata.

Tulevat tapahtumat ja Zoom-linkit päivittyvät myös Glossan nettisivujen tapahtumasivulle

Facebook-tapahtuma


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Anita Geritz
anita.m.geritz at helsinki.fi
http://www.glossa.fi/wp/?page_id=119

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/glossan-esitelmailta-koodit-ja-kaytanto-naiset-navigoimassa-kaupungin-topografiaa-varhaisessa-bysantissa-ft-jeanette-lindblom/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko