[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kokoelma-asiantuntija Postimuseoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Maalis 19 09:47:33 EET 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kokoelma-asiantuntija Postimuseoon
--------------------------------------------
Tule kehittämään uudistuvaa museotamme innostavan ja osaavan työporukan kanssa!

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja viestinvälityksen kulttuuriperinnön sekä viestinnän kehityksen ilmiöiden tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen erilaisin keinoin.

 

Tampereella toimivalla Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Postimuseon näyttely- ja tapahtumatoiminta on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Postimuseo toimii yksityisenä museona, jonka ylläpidosta vastaa Postimuseosäätiö sr. Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa ja tarjoamme hienon näköalapaikan suomalaiseen museokenttään, monipuoliseen kulttuurityöhön ja palveluiden tuottamiseen kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava ja innostava työyhteisö.

 

Etsimme nyt ammattitaitoiseen 10 työntekijän joukkoomme kokoelma-asiantuntijaa opintovapaan sijaiseksi reilun kahden vuoden ajaksi 1.6.2020–31.08.2022. Työyhteisössämme on tapahtumassa eläköitymisiä vuoden 2021 aikana ja nyt rekrytoitavan henkilön työsuhteen vakinaistaminen tässä yhteydessä on mahdollista.

Kokoelma-asiantuntija vastaa itsenäisesti Postimuseon esine- ja valokuvakokoelmasta ja siihen liittyvien digitaalisten palveluiden sekä kokoelmien käytön kehittämisestä. Yhteistyössä muiden kokoelmista vastaavien kanssa hänen tehtävänään on myös tallennustyön suunnittelu sekä tallennustapojen kehittäminen. Kokoelmahallintajärjestelmänä käytämme MuseumPlussaa/Kookos-palvelua. Kokoelma-asiantuntija pääsee osallistumaan monipuolisesti museon erilaisiin työtehtäviin näyttelyiden sisällöntuotannosta tietopalveluiden hoitoon omalla sektorillaan.

Hakijalta edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kokoelmien hoidon ja käytänteiden tuntemusta sekä käytännön kokemusta kokoelmatyöstä. Kielitaito, kirjalliset taidot ja hyvä esiintymiskyky ovat tarpeellisia työtehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Arvostamme joustavia ja monitaitoisia hakijoita, joilla on digitaalisen maailman eri osa-alueet hallussa. Viestintä-, posti- tai kommunikaatiohistorian tuntemus luetaan myös hakijalle eduksi.

Työaika on 36 h 21 min viikossa. Työtehtävän palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 4. vaativuusryhmään (Erityisen vaativat erityisasiantuntijatehtävät) ja sen peruspalkka on 2 588,16 euroa/kk. Peruspalkan lisäksi voimme maksaa henkilökohtaista lisää palkan päälle kokemuksen, koulutuksen ja osaamiseen mukaan maksimissaan 35% peruspalkasta. Työnantajan tarjoamia etuja ovat lisäksi tyky- ja lounassetelit ja kattava työterveyshuolto. Tehtävissä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 1.4.2020 klo 16.00 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen info at postimuseo.fi.  Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus”. Hakemuksen liitteenä tulee olla koulutuksen ja työkokemuksen kuvaava CV.  Osan työnhakijoista kutsumme haastatteluun, jotka voidaan tehdä myös etänä (puhelin tai Skype/Teams). Hakemuksia ei palauteta. Päätöksen tehtävään valitusta lähetämme sähköpostilla hakijoille 1.5.2020 mennessä. Lisätietoja tehtävistä antaa 25.3.2020 ja 26.3.2020 klo 12–14 välisenä aikana museonjohtaja Kimmo Antila p. 050 563 9070, kimmo.antila at postimuseo.fi
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Kimmo Antila
kimmo.antila at postimuseo.fi
050 563 9070
https://www.postimuseo.fi

Ilmoitus vanhenee: 1.4.2020 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kokoelma-asiantuntija-postimuseoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko