[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Glossa ry:n kuukausiesitelmä: Jeanette Lindblom, ”Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa”

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Maalis 9 10:38:11 EET 2020


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Glossa ry:n kuukausiesitelmä: Jeanette Lindblom, ”Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa”

18.3.2020 klo 17:00 -  klo 18:30 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki), sali 309 https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Kirkkokatu+6%2C+00170+Helsinki%2C+Suomi
--------------------------------------------
FT Jeanette Lindblom kertoo Glossan esitelmäillassa väitöskirjatutkimuksestaan. Abstrakti: ”Bysantissa, niin kuin monissa historiallisissa yhteisöissä, julkinen tila katsottiin olevan miesten luonnollinen ympäristö, kun taas koti oli naisten valtakuntaa. Yhteiskunnan sosiaaliset koodit ja tapakulttuuri vaativatkin kunniallisilta naisilta siveellistä käyttäytymistä ja liiallisen julkisen esiintymisen välttämistä. Käytännössä naiset kuitenkin osallistuivat yhteiskunnan elämään sekä arjessa että juhlassa. Sukupuolen lisäksi, naisen yhteiskuntaluokka, siviilisääty ja ikä, sekä tilaisuuden topografinen sijainti ja laatu vaikuttivat siihen, miten naiset osallistuivat yhteiskunnan toimintaan ja olivat läsnä julkisessa tilassa. Käyttäytymiskoodien ja arjen käytäntöjen välillä naiset navigoivat toimiaan ja tekemisiään yhteiskunnassa.”


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Anita Geritz
anita.m.geritz at helsinki.fi
http://www.glossa.fi/wp/?page_id=119

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/glossa-ryn-kuukausiesitelma-jeanette-lindblom-koodit-ja-kaytanto-naiset-navigoimassa-kaupungin-topografiaa-varhaisessa-bysantissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko