[H-verkko] Arvosteltavaksi: Suomen kartan historia 1532-2005

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ma Kesä 29 10:23:53 EEST 2020


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Strang, Jan. Suomen kartan historia 1532-2005. Helsinki : Antiikki-Kirja, 2020. - Koko 245×343 mm. : 384 sivua ; 505 kuvaa (pääasiassa karttoja). Neliväripainatus. ISBN 978-951-98135-4-7
”Kirjassa kerrotaan Suomen kartan ja maan karttakuvan kehitys 1500-luvulta nykyaikaan asti. Keskiössä ovat koko Suomen kartat, mutta esitellyiksi tulevat myös kartastot, paikalliskartat, 1900-luvun karttasarjat sekä rautatie-, posti- ja maantiekartat. Karttojen tekijöistä on pienoiselämänkerrat. Lähes jokaisesta kirjassa kuvatusta kartasta on myös kuva. Tarkkoja tietoja kaipaavalle mukana on yksityiskohtainen kommentoiva bibliografia kaikista Suomea kuvaavista painetuista kartoista vuoteen 1917 ja vuosien 1918-2005 kartoista keskeisimmistä. Mukana ovat tiedot siitä, mistä kirjastosta tai arkistosta mikin kartta on löydettävissä. Kirjan lopussa on yhteenveto englanniksi.
Kirja on perusteellisin aiheesta koskaan kirjoitettu teos. Se perustuu laajaan tutkimustyöhön noin kahdenkymmenen vuoden aikana Suomen, Ruotsin, Venäjän ja muiden maiden arkistoissa. Se on välttämätön tietolähde historian tutkijoille ja jokaiselle vanhoja karttoja työssään tai harrastuksessaan tarvitsevalle..”
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.




-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20200629/8d77c11b/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko