[H-verkko] Arvosteltavaksi: WSOY:n kevään 2020 kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ti Helmi 4 15:24:56 EET 2020


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
WSOY tarjolle kevät 2020

JARI LINDSTRÖM
Syvään päähän. Muistelmani
Epätodennäköinen ministeri kertoo miltä politiikka oikeasti tuntuu.
Entinen työministeri Jari Lindströmin kertoo avoimesti ja itseään säästämättä miltä tuntui nousta irtisanotusta paperimiehestä valtakunnan huipulle ja takaisin.
***
HANNA RAJALAHTI, RISTO UIMONEN, ILPO SALONEN
Täällä Lontoo. BBC:n suomalaistoimittajat idän ja lännen välisessä informaatiosodassa
Länsimaisen Suomen ja vapaan sanan puolustajat.

BBC:n suomalaistoimitus tuotti sensuroimatonta tietoa aikana, jolloin journalistinen vapaus ei Suomessa ollut itsestäänselvyys. Teos kuvaa uutisvirran huippuhetkiä ja suomalaistoimittajien elämää Lontoon kuhinassa.
***
EERO HUOVINEN
Äitiä ikävä
Voiko mikään täyttää äidin jättämää aukkoa?

Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen sukeltaa omaan lapsuuteensa ja varhain kuolleen äitinsä muistoon kauniissa ja ravisuttavassa Äitiä ikävä -muistelmateoksessaan.
***
EDWARD SNOWDEN
Pysyvästi merkitty. Edward Snowden omin sanoin.

Modernin historian suurimman vakoiluskandaalin paljastanut mies kertoo uskomattoman tarinansa tietokonenörtistä huippuvakoojaksi ja lopulta maailman etsityimmäksi tietovuotajaksi.
***
EDDY DE WIND
Pääteasema Auschwitz. Selviytyjän muistiinpanot leiriltä

”Me tiedämme, että tälle on vain yksi mahdollinen loppu, vain yksi vapautus tästä piikkilankojen ympäröimästä helvetistä: kuolema.” –Eddy de Wind
Ainutkertainen dokumentti keskitysleirin järkyttävästä arjesta; tositarina rakkaudesta, joka toi valoa maailman pimeimpään loukkoon.
***
ANTONY BEEVOR
Toinen maailmansota, osa 2
Järisyttävä lukuelämys kaikkien aikojen julmimmasta ja tuhoisimmasta sodasta.

Toinen maailmansota, ihmiskunnan historian kaikkien aikojen tuhoisin katastrofi, on vaikuttanut jälkipolvien maailmankuvan muokkautumiseen enemmän kuin mikään muu kansainvälinen konflikti. Vaikka sodan keskeisiä käänteitä on kartoitettu jo lukemattomin kirjoin ja elokuvin, kokonaiskäsitys aiheesta on jäänyt hajanaiseksi ja osin myös harhaanjohtavaksi.
***

ANTTI TUISKU, ANTON VANHA-MAJAMAA, ANTTI ARO
Antti Tapani
Kultaturbojättipokkari
Suomalaisen popmusiikin kuninkaan paluu.
Antti Tapanin tarina jatkuu elämäkerran päivitetyssä laitoksessa.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20200204/009a6a03/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko