[H-verkko] Artikkelipyyntö: Call for papers: Lähikuva 3/2021: ”Suomalaisuuksia audiovisuaalisessa kulttuurissa”

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Joulu 9 16:13:48 EET 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Call for papers: Lähikuva 3/2021: ”Suomalaisuuksia audiovisuaalisessa kulttuurissa”
--------------------------------------------
Lähikuvan numero 3/2021 perehtyy suomalaisuuden esittämiseen audiovisuaalisessa kulttuurissa. Erityisesti tarkastelun alla ovat ne suomalaisuuden kuvaukset, jotka on tuotettu muiden kuin suomalaisten tekijöiden toimesta. Miten esimerkiksi suomensukuiset kansat tai "ulkosuomalaiset" jäsentävät omaa suomalaisuuttaan? Entä miten Suomea ja suomalaisuutta on muiden kuin syntyperäisten suomalaisten toimesta kuvattu silloin kun kyse on Suomesta maahanmuuton kohdemaana taikka esimerkiksi vakavien maailmanpoliittisten kriisien aikana?

Olemme myös kiinnostuneita kuulemaan miten "suomensuomalaiset" ovat kuvanneet Suomen rajojen ulkopuolista suomalaisuutta. Minkälainen tulkintasuhde "aidon" suomalaisuuden ja "ulkosuomalaisuuden" välille rakennetaan? Onko esimerkiksi puhe "suomensuomalaisuuden" muita suomalaisuuksia kolonisoimaan pyrkivästä katseesta mielekäs väite?  Vai olisiko parempi yhden ja yhtenäisen suomalaisuuden sijaan puhua ajassa ja paikassa muuntuneista suomalaisuuksista?
Teema mahdollistaa monitieteellisen lähestymistavan. Lähdemateriaalina toimii av-kulttuuri sen laajassa merkityksessä. Mukaan mahtuvat elokuva- ja tv-tuotannot, videomateriaalit, dokumenttituotannot, opetusmateriaalit, pelit, mainokset ja sosiaalisen median audiovisuaaliset ilmiöt ilman tiukkaa rajausta.

Teemanumerossa julkaistaan tutkimusartikkeleita, katsauksia, näkökulmia, kirja-arvioita ja haastatteluita. Lisätietoja tekstityypeistä sekä kirjoitusohjeet löydät Lähikuvan kirjoitusohjeista.

Artikkeliehdotukset pyydämme lähettämään sähköpostilla 18.1.2021 mennessä numeron toimittajille:

Jari Nikkola, jarinik at utu.fi
Kaisa Hiltunen, kaisa.e.hiltunen at jyu.fi

Tekstitarjouksen tulisi sisältää seuraavat asiat: tekstityyppi, otsikko, lyhyt abstrakti tutkimuskysymyksineen sekä yhteystiedot.
Teemanumero ilmestyy syksyllä 2021. Tutkimusartikkeleiden ensimmäisten versioiden tulisi olla valmiita 30.4., muiden tekstien toukokuun loppuun mennessä.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
kaisa.e.hiltunen at jyu.fi


Ilmoitus vanhenee: 18.1.2021

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/call-for-papers-lahikuva-3-2021-suomalaisuuksia-audiovisuaalisessa-kulttuurissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko