[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Museonjohtaja Helsingin kaupunginmuseoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Huhti 27 09:07:59 EEST 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Museonjohtaja Helsingin kaupunginmuseoon
--------------------------------------------
Helsingin kaupunki hakee näkemyksellistä museonjohtajaa luotsaamaan alan edelläkävijää, Helsingin kaupunginmuseota.
Hakemamme valmentavalla otteella johtava museonjohtaja varmistaa ja mahdollistaa yhdessä kulttuuriperintö- ja yleisöpalveluiden yksiköiden päälliköiden ja organisaationsa kanssa Suomen toiseksi suosituimman museon kehityksen ja kukoistuksen myös tulevaisuudessa.

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki - ja siellä kaikilla on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, se vaalii kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan alueellisena vastuumuseona. Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa, ja sinne on aina vapaa pääsy. Museoperheeseen kuuluvat myös Hakasalmen huvila, Ruiskumestarin talo, Työväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo.

Odotamme sinulta kykyä nähdä mahdollisuudet, ottaa hallittuja riskejä ja tehdä uusia avauksia esimerkiksi digitaalisuutta hyödyntäen. Näet asiakkaan - kaupunkilaiset ja muut museovieraat - toiminnan keskiössä. Sinulla on johtamiskokemusta kulttuuri- tai museoalalta ja osaat johtaa sisältö- ja kulttuuriympäristötyötä. Hallitset hallinnollisen ja strategisen työskentelyn sekä suhtaudut vakavasti laatuun, saavutettavuuteen, euroihin ja eettisyyteen. Tehtävässä menestymisessä on etua, jos olet hyvä verkostoituja ja rakennat yhteistyötä sujuvasti niin kaupungin sisällä kuin valtakunnallisesti. Sinulle on luontevaa osallistua alan keskusteluun ja kehittämiseen myös kansainvälisesti.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, kokemus johtamistehtävistä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Lisäksi edellytämme englannin kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa.

Museonjohtajana olet kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kulttuuripalvelukokonaisuuden johtoryhmän jäsen ja kollegoitasi ovat HAM Helsingin taidemuseon johtaja, Helsingin kaupunginorkesterin intendentti, kulttuurikeskukset sekä kulttuurin edistämisen -palveluiden päälliköt. Esihenkilönäsi toimii kulttuurijohtaja.

Museonjohtajan virka on vakinainen. Kokonaispalkka määräytyy Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän vaativuusluokan 21 mukaisesti. Kokonaispalkka on 6744,74 euroa/kk. Lisätietoja palkkauksesta: www.helsinkirekry.fi/vaativuusluokitus. Ennen viran vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Hakemus tulee jättää Helsingin kaupungin sähköiseen rekrytointijärjestelmään helsinkirekry.fi<https://www.hel.fi/rekry/fi>. Työavain KUVA-01-18-20 ohjaa suoraan hakemukseen<https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=KUVA-01-18-20>. Hakuaika päättyy 11.5.2020 klo 16:00.
Tarvittaessa hakemuksen voi toimittaa paperisena osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13.). Merkitse hakemukseen tehtävän työavain. Hakemukset ovat julkisia.

Lisätietoja tehtävästä antaa kulttuurijohtaja Mari Männistö, p. 09 310 26157 ti 28.4. klo 12-13, ti 5.5. klo 9-10 ja pe 8.5. klo 10.30-11.30
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Mari Männistö
minna.somervaara at hel.fi
https://www.hel.fi/rekry/fi

Ilmoitus vanhenee: 11.5.2020 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museonjohtaja-helsingin-kaupunginmuseoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko