[H-verkko] Artikkelipyyntö: Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät 30.–31.1.2020 Kansallismuseon auditoriossa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe Loka 22 15:48:35 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät 30.–31.1.2020 Kansallismuseon auditoriossa
--------------------------------------------
Hyvät arkeologit

Museoviraston järjestämät arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät pidetään torstaina ja perjantaina 30.–31.1.2020 Kansallismuseon auditoriossa.

Tilaisuudessa voivat esitellä kenttätöitään kaikki alan toimijat, ja se on avoin yleisölle. Perinteisiä kenttätyöesitelmiä varten on tänä vuonna varattu perjantai. Torstaina on teemaseminaari aiheesta varhaishistorian ajan eli rautakauden lopun ja keskiajan alun arkeologia. Perinteiseen tapaan seminaarikieli on vapaa (kotimainen kieli ja englanti).

Nyt on aika ehdottaa esitelmiä molemmille päiville.

Torstain teemaseminaarin esitelmien tulee käsitellä varhaishistorian ajan eli rautakauden lopun ja keskiajan alun arkeologiaa. Kullekin esitykselle varataan aikaa 30 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 20 min. Esitelmät voivat käsitellä esimerkiksi menetelmiä ja lähteitä, kohteiden inventointia ja tunnistamista, kaivaus- yms. menetelmiä, kohdetyyppejä sekä alueellisia eroja ja katveita.

Perjantain esitelmien tulee käsitellä joko vuonna 2019 tehtyjä kenttätöitä tai kyseessä voi olla myös pitemmän vuonna 2019 päättyneen kenttätyöprojektin tulosten yhteenveto. Kullekin esitykselle varataan aikaa 30 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 20 min. Toivomme rohkeita keskustelun avauksia kenttäkauden töistä. Pyydämme keskittymään esityksissä erityisesti kysymyksenasetteluun, tavoitteisiin, menetelmiin ja tuloksiin.

Esitysten otsikot ja noin sadan sanan (n. 1000 merkkiä) mittaiset abstraktit lähetetään V.-P. Suhoselle (veli-pekka.suhonen at museovirasto.fi) perjantaihin 10.1.2020 mennessä. Mikäli esityksiä ehdotetaan enemmän kuin ohjelmaan sopii tai sama henkilö ehdottaa yhtä useampaa esitystä, saatetaan joutua tekemään karsintaa tai ehdottaa osalle esityksistä lyhempää esitysaikaa. Myös postereita voi tarjota.

Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana netissä. Linkki lähetetään ohjelman julkistamisen yhteydessä.

Tapahtuman verkkosivu

Tapahtuman Facebook-sivu
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Veli-Pekka Suhonen
veli-pekka.suhonen at museovirasto.fi


Ilmoitus vanhenee: 10.1.2020 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/arkeologisten-kenttatoiden-esittelypaivat-30-31-1-2020-kansallismuseon-auditoriossa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko